HDP'li meclis üyesi PKK üyeliğinden tutuklandı

HDP'li meclis üyesi PKK üyeliğinden tutuklandı

Diyarbakır'ın Hani Belediyesi'nin faaliyetlerini terör örgütü PKK'ya aktardıkları gerekçesiyle aralarında HDP'li belediye meclis üyesinin de olduğu 3 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen meclis üyesi G.A., 'PKK üyeliği'nden mahkemece tutuklanırken, 2 kişi ise serbest kaldı.

İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu terör örgütü PKK/KCK ile sürekli irtibata geçerek, verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri tespit edilenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda ekipler, Hani Belediyesi'nin HDP'li belediye meclis üyesi G.A., eski meclis üyesi A.T. ile E.A.'yı düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgularının ardından 3 kişi, adliyeye sevk edildi. G.A., 'silahlı terör örgütünü üye olmak' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A.T. ve E.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN