Helikopterin kırıma uğraması ne demek? Kırıma uğramak ne demek?

Helikopterin kırıma uğraması ne demek? Kırıma uğramak ne demek?

Kırıma uğramak ne demek sizler için hazırladık. Dün öğle saatlerinde TSK’dan yapılan son dakika açıklamasına göre ATAK tipi helikopterimiz kırıma uğraması sonucu düştü ve iki askerimiz de şehit oldu. Peki helikopterin kırıma uğraması ne demek?

Afrin’de devam eden operasyonlar sonucunda dün bir ATAK tipi helikopterimiz kırıma uğraması sonucunda düştü ve iki kahraman askerimiz şehit oldu. Vatandaşlar ise bu olayın ardından kırıma uğramak ne demek sorusunun cevabını araştırdı. Peki helikopterin kırıma uğraması ne anlama geliyor?

HELİKOPTERİN KIRIMA UĞRAMASI NE DEMEK?

Helikopterin kırıma uğraması kelime anlamı bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Mesela, helikopterin inişi esnasında pervanenin taşıma kuvvetini kaybetmesi sonucu sert ve hasar veren bir iniş yaşanmışsa buna kırıma uğramak denir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.

TSK'DAN HELİKOPTERİN KIRIMA UĞRAMASI AÇIKLAMASI

"Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN