HES kodu olmayana simit de yok

HES kodu olmayana simit de yok

Düzce'de simitçilik yapan İsmail Biltaş, koronovirüsle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla satışlarını HES kodu ile yapmaya başladı: Müşterilerimizde farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.

Düzce'nin en işlek caddesi olan İstanbul Caddesi'nde simitçilik yapan İsmail Biltaş (25), HES kodu uygulamasına destek vermek için tezgahına HES kodunun önemini belirten yazılar astı.

02-003.jpgMüşterilerinden HES kodu isteyen İsmail Biltaş, kodu olmayanlara yardım da ediyor. 

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK"

Biltaş, aynı yerde babası ve ağabeyinin de uzun yıllar esnaflık yaptığını söyledi.

Ekiplerin salgınla mücadelede fedakarca çalıştığını vurgulayan Biltaş, "Biz de onlara yardımcı olabilmek için müşterilerimizde hem farkındalık oluşturmak hem de onları HES kodu almaya teşvik etmek amacıyla uygulama başlattık" dedi.

01-004.jpg

"HEPİMİZ BİRBİRİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ"

Biltaş, vatandaşlara HES kodunun önemini anlatmayı amaçladığını belirterek "Bazı vatandaşlarımız HES kodu almamış oluyor. Onlara telefondan HES kodu nasıl alınması gerektiği konusunda yardım ediyoruz. Müşterilerimizde farkındalık oluşturmak istiyoruz. 

Bu salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Müşterilerimizi zorunlu tutmaktan ziyade onlarda farkındalık oluşturmak istiyoruz. İnşallah hepimiz salgınla mücadelede birbirimize yardımcı oluruz" diye konuştu.

03.jpg

PEŞ PEŞE KARANTİNA KARARLARI

Bu arada Tunceli, Kars ve Adıyaman'dan peş peşe karantina haberleri geldi. 

TUNCELİ

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bir köy için karantina kararı verildi. Koronavirüslü kişiler ile temaslılarının bulunduğu tespit edilen Geçitveren köyünde, karantinaya uygulaması başlatıldı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca köye giriş ve çıkışlar 14 gün süreyle yasaklandı.

KARS

Kars'ın Digor ilçesinde bir köyde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulanmaya başlandı. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Yağlıca köyünün karantinaya alındığı belirtildi. 

Açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında köye giriş ve çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında 135 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN