Hesap lütfen

Hesap lütfen

Milli Takımımız, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası finalleri yolunda kazanmak zorunda olduğu maçta İzlanda'dan fark yedi. Gudmundsson, Bjarnason ve Arnason'un golleri ile yıkılan ay-yıldızlılar, 4'üncü sıraya indi, matematiksel olarak da şansını kaybetti ve rotayı EURO 2020'ye çevirdi!

2018 Dünya Kupası elemeleri I Grubu'ndaki en kritik maçında Eskişehir'de İzlanda'yı ağırlayan A Milli Futbol Takımımız, zafer parolası ile çıktığı mücadelede darmadağın oldu: 0-3. Aday kadro seçimi günlerdir tartışılan teknik direktör Lucescu'nun cezası nedeniyle tribünden takip ettiği karşılaşmaya istekli başlayan ay-yıldızlılar, sonrasında hakimiyeti rakibine kaptırdı. Gudmundsson, Bjarnason ve Arnason'un golleri ile ağır bir yenilgi alan Türkiye, Hırvatistan'ın evinde Finlandiya'ya puan kaptırmasına rağmen Ukrayna'nın deplasmanda Kosova'yı mağlup etmesi ile grupta 4'üncü sıraya indi ve Dünya Kupası şansını matematiksel olarak da kaybetti. 14 puanı bulunan ve 19 puanla liderliğe yükselen İzlanda'yı yakalama şansı kalmayan millilerimiz, 17 puana Hırvatistan ile Ukrayna 9 Ekim'de birbirine rakip olacağı için son maçlar öncesi Dünya Kupası dosyasını kapatmış oldu.

OĞUZHAN ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Maçın ilk önemli atağı İzlanda'dan geldi. Gylfi Sigurdsson'un ceza yayı üzerinden sert şutunda kaleci Volkan Babacan topu güçlükle kornere çeldi. Kullanılan kornerde Magnusson kafayı vurdu, topu üstten auta gönderdi.12'de soldan kullanılan kornerde iyi yükselen Arnason'un kafa şutunda top direğinin yanından dışarı gitti. 14'te Ragnar Sigurdsson'un kafa şutunda Oğuzhan topu çizgi üzerinden uzaklaştırdı. 18'de ceza alanında yaşanan karambolde Oğuzhan vurdu, top az farkla yandan auta çıktı. 32'de soldan ceza alanına giren Bödvarsson'un yerden ortasında Gudmundsson, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1. 39'de Bödvarsson'un pasında topla buluşan Bjarnason, sol çarprazdan sert vurdu, farkı 2'ye çıkardı: 0-2. İlk yarı bu skorla bitti. Mücadelenin ikinci devresinin ilk bölümleri de ilk yarıdaki görüntü ile devam etti. 49'da Arnason ceza alanı içinden şık bir vuruşla adeta Milli Takımımızın ipini çekti: 0-3. Sonrasında oyunu rölantiye alan İzlanda'nın dirençli savunmasını aşma fırsatı bulamayan Türkiye, sahadan 3-0'lık yenilgi ile ayrıldı. 

ARDA PROTESTOLARA GÜLEREK KARŞILIK VERDİ

Arda Turan, Milli Takım'ın İzlanda maçında gösterdiği performansla hayal kırıklığına neden oldu. 60. dakikada yerini Emre Mor'a bırakırken tribünler Arda'yı ıslıklayarak protesto etti. Bu gece beklentilerin altında kalan Arda, tribünlerin tepkisine ise gülerek yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN