Hindistan AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısını onayladı

Hindistan AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısını onayladı

Hindistan, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde büyük bir aşılama kampanyasının yolunu açan Kovid-19 aşısını onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en fazla enfeksiyona sahip olan Hindistan tarafından acil kullanım için AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşıya yeşil ışık yaktı.

Hindistan İletişim Bakanı Prakash Javadekar, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşının ülkede kullanımı için onay aldığını doğruladı.

Javadekar, en az üç aşının daha onaylanmayı beklediğini dile getirirken, yerel şirket Bharat Biotch’dan COVAXIN, Zydus Cadila’dan ZyCoV-D ve Rusya’nın Sputnik-V aşılarıyla,  "Hindistan belki de en az dört aşının hazırlandığı tek ülke" dedi.

AstraZeneca- Oxford aşısının Hindistan Serum Enstitüsü (SII) tarafından yerel olarak yapıldığına atıfta bulunarak, Hindistan’ın Merkezi Uyuşturucu Standart Kontrol Örgütü'nün (CDSCO) dozajı ve çekimle ilgili diğer ayrıntıları daha sonra açıklaması bekleniyor.

Hindistan ayrıca  Almanya’daki BioNTech ile Pfizer Inc tarafından yapılan Kovi-19 aşısı için acil kullanım başvurusu da aldı.

Ülkede 10 milyondan fazla kovid-19 vakası bildirilirken enfeksiyon oranı Eylül ortasındaki zirveden önemli ölçüde düşüş sağladı.

Ülke, bu yılın ilk altı ayında 1,35 milyar insanın 300 milyonunu aşılamayı amaçlıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN