Hindistan'da beyin iltihabı salgını: Ölen çocuk sayısı 145'e yükseldi

Hindistan'da beyin iltihabı salgını: Ölen çocuk sayısı 145'e yükseldi

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, beyin iltihabı olarak da bilinen ensefalit nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısı 145 oldu.

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, beyin iltihabı olarak da bilinen ensefalit nedeniyle haziran başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 145'e yükseldiği bildirildi. 

'India Today'in haberine göre, ülkenin doğusundaki Bihar eyaletindeki Akut Ensefalit Sendromu (AES) nedeniyle bu ay 145 çocuk hayatını kaybetti. Haberde, hastalığa bağlı ölümlerden 129'unun Muzaffarpur'da kaydedildiği ifade edildi.

Doktorlarca henüz hastalığın sebebi belirlenemezken, söz konusu salgında ay başından şimdiye dek eyaletin 16 farklı yerinde 600'den fazla çocukta vaka tespit edildi. 

Uzmanlar, Hindistan'ın en yoksul eyaletlerinden Bihar'da görülen salgına, olgunlaşmamış liçi meyvesinin tüketilmesiyle bulaşan bir virüsün sebep olduğunu düşünüyor. 

Özellikle çocukları yoğun etkileyen bu hastalık, beyinde ödem oluşumuyla kusma ve yüksek ateş gibi şikayetlere yol açıyor. 

Daha çok genç yaştaki yetersiz beslenen kişilerde rastlanan, ateş ve baş ağrısı gibi semptomlarla başlayan ensefalit vakalarına benzer belirtilerin görüldüğü 2012 yılında, 40'tan fazla çocuk hayatını kaybetmişti. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN