Hırsız ihbarcılar ‘pişman’ sayılacak

Hırsız ihbarcılar ‘pişman’ sayılacak

2010 KPSS soruşturmasını yürüten savcı Yücel Erkman, FETÖ’nün soruları çaldığına dair ciddi ihbarların geldiğini söyledi. Savcı Erkman, adalete yardımcı olacak ihbarda bulunan şüphelilerin ‘etkin pişmanlık’tan yararlanabileceklerini söyleyerek “serbet bırakılanlar oldu” dedi.

İptal edilen 10 Temmuz 2010’daki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, FETÖ’nün sınav sorularını çaldığına ilişkin savcılığa ciddi ihbarlar geldiğini belirterek, “Adalete yardımcı olan şüphelilerin durumunu değerlendirirken, etkin pişmanlık hükümlerini de dikkate alıyoruz” dedi. FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden önce 3’ü ÖSYM’nin soru hazırlama birimi çalışanı hakkında olmak üzere 4 iddianameyle soruları dağıtan FETÖ yöneticilerinin de arasında bulunduğu 384 sanık hakkında dava açıldığını belirten Erkman, 15 Temmuz’dan bu yana süren operasyonlarda 91 KPSS şüphelisiyle ilgili adli işlem yapıldığını anlattı.      

KİMİ ŞÜPHELİLER BIRAKILDI

Erkman, soruşturmada şüphelinin durumuna göre Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) etkin pişmanlığa ilişkin hükümlerini de değerlendirdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “FETÖ’nün sınav sorularını çaldığıyla ilgili savcılığa ciddi ihbarlarda bulunuluyor. Örgütle ilgili bilgi veren, adalete yardımcı olan şüphelilerin durumunu değerlendirirken, etkin pişmanlık hükümlerini de dikkate alıyoruz. 15 Temmuz’dan bu yana hakkında işlem yaptığımız 91 şüpheliden 57’si tutuklandı. Kimi şüpheliler ise etkin pişmanlık hükümleriyle serbest bırakıldı.”

   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN