Hırvatistan: Türkiye'nin AB üyeliği için çaba göstereceğiz

Hırvatistan: Türkiye'nin AB üyeliği için çaba göstereceğiz

Türkiye'nin üyelik süreci hakkında açıklama yapan Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic "Gelecek senenin ilk 6 ayında AB dönem başkanlığını yürüteceğiz. Hırvatistan, Türkiye'nin AB üyeliği için ciddi çaba gösterecektir" dedi.

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, ülkesinin gelecek yılın ilk 6 ayında Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüteceğini belirterek, "Hırvatistan, Türkiye'nin AB üyeliği için ciddi çaba gösterecektir" dedi.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Cvitanovic, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin gelecek yılın ilk 6 ayında AB dönem başkanlığını yürüteceğini hatırlatan Cvitanovic, "Hırvatistan'ın, dönem başkanlığına hazırlık sürecinde Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olacak. Bu süreçte Hırvatistan, Türkiye'nin AB üyeliği için ciddi çaba gösterecektir." ifadelerini kullandı.

Cvitanovic, iki ülkenin ekonomik iş birlikleri konusuna da değindi. Hırvatistan'ın, bütün Avrupa'ya erişme ve bağlanma konusunda Türkiye'ye çok ciddi şanslar sunacağını belirten Cvitanovic, "Sadece ticaret anlamında değil ulaşma anlamında da katkılar sunacaktır. Türkiye'nin girişi için Hırvatistan kapılarını kalpten açacaktır. Bu da Türkiye'yi ağırlamaktan duyacağımız mutluluğu ifade edecektir." diye konuştu.

ESKİŞEHİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN