Hollanda'da kadınlara askerlik zorunlu oldu

Hollanda'da kadınlara askerlik zorunlu oldu

Hollanda'da kadınlara da askerlik yapma zorunluluğu getirildi. Aralarında Prenses Amalia'nın da olduğu 100 bin genç kadına celp kağıdı gönderilecek.

Hollanda'da, cinsiyet eşitliği çerçevesinde kadınlar da zorunlu askerlik kapsamına alındı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre, ülkede bu haftadan itibaren Prenses Amalia'nın da aralarında olduğu 17 yaşındaki 100 bin genç kadın askeri celp kağıtlarını almaya başlayacak. Aktif askerlik hizmetinin 1997 senesinde kaldırıldığı, fakat 2018'de kabul edilen yasada bir değişikliğin, genç kadınlara da 17 yaşında geldiklerinde askerlik siciline eklendiklerini bildiren bir celp gönderileceği manasına geldiği ifade edildi.

Karara göre, genç kadınlar 45 yaşına dek, Hollanda başka bir ülkeyle savaşa girerse çağrılabilirler. Bir dizi kampanyaya karşın, kadınların askeri personelin sadece yüzde 10'unu oluşturduğu ifade edilirken, bir Savunma Bakanlığı Sözcüsünün, Hollanda yayın kuruluşu NOS'a "Biraz artıyor, ancak ordu işi isteyen kadınlar bulmak çok zor" dediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN