Hollandalı seçmen sandık başında

Hollandalı seçmen sandık başında

31 partinin katılacağı​ Hollanda seçimleri bugün başladı. 27 Türk kökenli adayın da katıldığı seçimlerde, hiçbir partinin tek başına hükümet kurma çoğunluğuna ulaşması öngörülmüyor. Seçmenler krizin Wilders'tan daha çok Başbakan Rutte'ye yaracağı düşüncesinde.

Türkiye'ye takındığı kabul edilemez tutumun ardından gelen diplomatik krizin gölgesinde başlayan ve 31 partinin katıldığı ve yaklaşık 13 milyon seçmenin katılacağı Hollanda seçimleri öncesi ülke genelinde ırkçılık ve İslamafobya'nın arttı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hollandalı seçmenler, çok kültürlü toplum yapısının artık işlemediğini düşünürken, bunun çok hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğine inanıyorlar. Bu durumun çözülmemesi durumunda Hollanda için büyük sorunlara yol açacağını öne sürenler var.

IRKÇI DÜŞÜNCESİ ARTIYOR

Avrupa'da göç sorunu yüzünden bir savaş çıkacağını düşünen seçmenler Wilders'ın politikaları sebebiyle göçmen düşmanlığı ve ırkçılığın pompalanması kendisi dışındakilere karşı düşmanlık duygularını besliyor.

Yaklaşık 16 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkenin en büyük ikinci şehri Rotterdam'ın yüzde 8'ini Türkler oluşturuyor.
İşçi Partisi'nden ayrılarak kurulan ve liderliğini Tunahan Kuzu'nun liderliğini yaptığı DENK partisi Hollanda'da yaşayan üçüncü kuşak genç Türkleri hedefliyor. Onlara 'Hollanda'da yaşayın ama Türk kalın' mesajı veriyor. Ancak Wilders'ın mesajı ise 'Türk olarak kalmak istiyorsanız Hollanda'dan gidin.'

RUTTE'YE YARADI

Hollandalı tarihçi Enno Maessen ise Türkiye ile yaşanan krizin Geert Wilders'tan çok Mark Rutte'ye yaradığını söyledi.
"Tabii ki yarayabilir ancak en başta ve en çok Türk hükümetine karşı koymaya önem veren başbakanımız Rutte'ye yaradı. Eğer bundan biri bir şey kazanacaksa Wilders'tan çok Rutte olacaktır" diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN