Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın polis merkezindeki yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın polis merkezindeki yeni görüntüleri ortaya çıktı!

19 Ocak 2007'de Ermeni gazeteci Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın, yakalandıktan sonra götürüldüğü polis merkezindeki yeni görüntüleri ortaya çıktı...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Samsun'da yakalandıktan sonraki yeni görüntüleri ortaya çıktı.

9,5 yıldır gizlenen ve Kanal 24'ün ulaştığı görüntülerde, Ogün Samast'ın yakalandıktan sonra götürüldüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında yaşananların ayrıntıları yer alıyor.

Videoda, polis memurlarının Samast ile Türk bayrağını açarak fotoğraf çektirdikleri görülüyor...

İŞTE 9,5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLERİ

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKINCA YARGILANDILAR

Daha önce Samsun Terörle Mücadele Şubesi'ndeki polislerin Ogün Samast ile fotoğraf çektirdikleri görüntüler ortaya çıkmıştı. Samast'ın bir yanında polis şefleri, diğer yanında ise jandarma bulunuyordu. Fotoğrafta yer alan polislerden dönemin Samsun Terörle Mücadele Müdürvekili Metin Balta ve aynı şubeden Komiser İbrahim Fırat, görevi kötüye kullanma ve gizliliği ihlal suçlamasıyla yargılandı.

DAVA YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ, TERFİ ETTİLER

Dönemin Samsun Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Metin Balta hakkında, "İhmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, komiser İbrahim Fırat hakkında ise, "Soruşturmanın gizliliği ihlal etmek" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı, yerel mahkemede beraat etti. Daha sonra Yargıtay'a taşınan dava yılan hikayesine döndü.

16-09/08/ogun-samast-in-carpici-degisimi-5_b.jpg

POLİSLER FETÖ'CÜ ÇIKTI, İHRAÇ EDİLDİ

O süreç içinde terfi de ettirilen Balta 3. Sınıf Emniyet Müdürü olurken, Fırat ise emniyet amirliğine terfi ettiler. Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında iki polis şefi de önce açığa alındı, ardından da ihraç edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN