HSYK’daki FETÖ’cüler Alaattin Çamlıbel’i intihara sürükledi

HSYK’daki FETÖ’cüler Alaattin Çamlıbel’i intihara sürükledi

HSYK 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten ihraç gerekçelerini açıkladı. Gerekçede Erzurum’da 2014’te intihar eden Hakim Alaattin Çamlıbel’in HSYK’daki FETÖ’cüler tarafından ölüme sürüklendiği yer aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 15 Temmuz Sonrası ihraç edilen 2 bin 847 haim ve savcının meslekten atılma gerekçesini açıkladı. gerekçede Erzurum’da 19 Ocak 2014’te intihar eden Çocuk Mahkemesi Hakimi Alaattin Çambel’in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki FETÖ’cüler tarafından ölüme sürüklendiği de yer aldı.

61 sayfalık gerekçeli kararın 20’nci sayfasında FETÖ/PDY’nin, devleti ele geçirmek maksadıyla gerçekleştirdiği bazı tasarruflara sözde bir meşruiyet kazandırmak amacıyla geçmiş dönemde yapılan bazı denetimlerde, performans değerlendirme ve geliştirme formlarının, gerçek durumla bağdaşmayan şekilde düzenlenmesi suretiyle örgüt mensubu olan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının önünün açıldığı vurgulandı.

‘TEK MAĞDUR BİZ DEĞİLDİK’

Kararda, “Örgütün hedef olarak gördüğü hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının engellendiği yahut unvanlı görevde olan bazı hakim ve Cumhuriyet savcılarının bu görevlerden alındığı, kendilerinden olmayan hakim ve Cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmaları bir yana, sağlık sorunları gibi mazeretlerinin dahi nazara alınmayarak adeta ölüme sürgün edildikleri, akla ilk gelen örneğin hakim Alaattin Çambel olduğu hastalığı ilerleyen ve uğradığı zulme daha fazla dayanamayan hakimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19 Ocak 2014 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği” denildi. Kararı değerlendiren Alaattin Çambel’in eşi Nalan Çambel, “O dönem sadece biz değil çevremizdeki bir çok kişi mağdur edildi” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN