Hürriyet Gazetesi'nin o manşetine suç duyurusu

Hürriyet Gazetesi'nin o manşetine suç duyurusu

Erdoğan'ın fotoğrafında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi'' ifadesiyle ilgili gazete hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet gazetesinin web sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının altında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı,idam kararı verildi'' ifadesine ilişkin gazete ve web sitesi yöneticileri hakkında ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'', ''terör örgütü propagandası yapmak''tan suç duyurusunda bulunuldu.

Başsavcılığı teslim etti

Bakırköy Adliyesi'ne gelen avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, Mısır'ın seçimle göreve gelmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin Kahire Ceza Mahkemeleri tarafından, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 121 kişiyle birlikte idama mahkum edildiği anlatıldı.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinin bu idam kararları karşısında adeta "zil takıp oynadığı" öne sürülen dilekçede, ''Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, mevcut hükümete diş bilemeye, aba altından sopa göstermeye başlanmıştır'' iddiasında bulunuldu.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"17 Mayıs'ta akşam saatlerinde Hürriyet gazetesinin internet sitesine düşen bir manşet kanımızı dondurdu ve tüylerimizi adeta diken diken etti. 'Dünya şokta, yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı'na idam' şeklinde manşet, sayfanın sağ alt tarafında ise yine yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ve resmin altında da 'yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler' yazısı bulunmaktaydı.''

Hürriyet gazetesinin manşetinin provokatif olduğu, benzer haber ve söylemlerin suç içerdiği ileri sürülen dilekçede, Hürriyet gazetesi ve web sitesinin yetkilileri, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Sorumlu Müdür İzzet Doğan'ın ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'', ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından yargılanmaları ve tutuklanmaları talep edildi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN