Hürriyet'e birleşme izni yok

Hürriyet'e birleşme izni yok

Sermaye Piyasası Kurulu, Hürriyet Gazetesi ile Doğan Gazetecilik'in Hürriyet çatısı altında birleşmesine ilişkin yapılan incelemelerin devam ettiği belirtilerek inceleme bitiminde yeniden başvuru yapılabileceği ama eski başvurunun işlemden kaldırıldığını açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteninde yer salan bilgiye göre:

"Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin (Hürriyet Gazetecilik), Doğan Gazetecilik A.Ş.’nin aktif ve pasifini bir bütün halinde devralması suretiyle Hürriyet Gazetecilik bünyesinde birleşmesi işlemi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin, Kurulumuzca ilgili şirketler nezdinde yürütülen incelemenin sonuçlandırılmasını takiben birleşmeye ilişkin yeni bir başvuru yapılması durumunda değerlendirilmek üzere bu aşamada işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir" 

Borsada halka açık iki şirketin birleşme işlemi beklenti oluşturmuştu. Doğan Grubu'nun iki medya şirketinden Hürriyet Gazetecilik -A Grubu hisseler arasında yer alıyor ve günlük tüm işlemlere ve kredili işlemlere imkan veriyordu. Buna karşılık Doğan Gazetecilik hisseleri en alt gruplardan -C- grubunda yer alıyor ve günlük işlemlerde kısıtlı olduğu gibi kredili işleme kapalı halde bulunuyordu.

Doğan Gazetecilik hisseleri kısıtlı pazar nedeniyle birleşme işleminde kısıtılarında kalkacağı beklentisi ile 1,15 TL seviyelerinden 3,0 TL'ye kadar sert şekilde yükseliş yaşamıştı. Doğan Gazetecilik'in 105 milyon TL sermayesi olduğu hesaplandığında birleşme ile oluşan beklentide piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL artış yaşamıştı. SPK'nın birleşme duyurusunu askıya alması ile oluşan 200 milyon TL'lik değer artışı da yatırımcılar açısından ve Doğan Grubu açısından ayrıca önemli konu haline gelmiştir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN