Hüseyin Çimşir kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Trabzonspor’da teknik direktör oldu!

Hüseyin Çimşir kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Trabzonspor’da teknik direktör oldu!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Kahraman'ın ayrılmasının ardından yerine Hüseyin Çimşir getirildi. 40 yaşındaki Çimşir, Trabzonspor'un yeni teknik direktörü oldu. Peki Hüseyin Çimşir kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? İşte Hüseyin Çimşir hakkında merak edilen detaylar ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun açıklaması...

Hüseyin Çimşir, Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman'ın ayrılmasının ardından 40 yaşında teknik direktörlük görevine geldi. Çimşir 12 yaşında Trabzonspor'a katılmıştı ve yardımcı antrenörlükten teknik direktörlüğe kadar yükseldi. Peki Hüseyin Çimşir kimdir? Hüseyin Çimşir nereli ve kaç yaşındadır? İşte detaylar...

HÜSEYİN ÇİMŞİR KİMDİR?

Hüseyin Çimşir 26 Mayıs 1979'da Trabzon Araklı'da doğdu. Trabzonspor altyapısında futbola başlayan Çimşir, bir süre sonra A Takım'a alındı. Sakaryaspor'a Igor Nikolovski karşılığında verilen Çimşir, daha sonra Antalyaspor'da forma giydi.

Sonrasında yeniden Trabzonspor'a dönen Çimşir, 2008-2009 futbol sezonu dahil Trabzonspor'da mücadele etti ve bir dönem kaptanlık yaptı.

Hüseyin Çimşir, 2008-2009 sezonundan sonra sözleşmesi bitince Trabzonspor'un anlaşma yapmaya isteksiz davranması sonucu Trabzonspor ile iplerini kopardı.

Birçok Anadolu takımından ve Dinamo Tiflis'ten teklif alan Çimşir, Bursaspor ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı ve kadroda yer aldı. Sonrasında ise Türk Milli Takımı'na kadar yükseldi.

26’sı A milli olmak üzere çeşitli yaş kategorilerinde 51 kez milli formayı giyen Hüseyin Çimşir, 2009-2010 sezonunda Bursaspor formasıyla şampiyonluk yaşadı.

20-01/02/huseyin-cimsir-2.jpg

TRABZONSPOR TARAFTARININ TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Çimşir, hakemin verdiği beğenilmeyen kararlar sonucunda gösterdiği agresif hareketleriyle dikkat çekti. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe maçında yaptığı hatalardan dolayı Trabzonspor taraftarının eleştiri oklarının hedefi oldu. Trabzonspor taraftarı tarafından tepkiyle karşılanan Çimşir'in bu durumu yönetimde de istenmeyen adam olmasına neden oldu.

Gelişmelerin ardından Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos tarafından oyunu beğenilen ve takıma döndürülmesi istenen Hüseyin Çimşir hakkında bu talep Trabzonspor yönetimi tarafından kabul edilmedi.

"KENDİMİ BELLİ ÇEVRELERE SEVDİREMEDİM"

Hüseyin Çimşir, takım için yaptıklarına rağmen kendine haksızlık yapıldığını şu sözlerle ifade etti:

"Trabzonspor’un bünyesine henüz 8 yaşında girdim. 30 yaşına gittim. Yani 22 yıldır bu kulübün içindeyim. Ne yazık ki kendimi belli çevrelere sevdiremedim. Artık burada kalmamın anlamı yok. Futbol hayatımın son dönemini Yurt dışında oynayarak ve huzur içinde sürdürmek istiyorum. Bunun için de gelecek sezon takımdan ayrılacağım."

2012-13 sezonunun sonunda futbolu bırakarak Trabzon Akçaabat FK U14 takımında ilk teknik direktörlük görevine soyunmuştur.

20-01/02/5e0dec3118c7732e046fa26e.jpg

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRLERİ

Hüseyin Çimşir, Trabzonspor’da futbolcu ve teknik direktör olarak görev alan 12 çalıştırıcıdan biri oldu.

Bordo-mavililerde daha önce Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, İlyas Akçay, Turgay Semercioğlu, İhsan Derelioğlu, Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı, Şota Arveladze ve Ünal Karaman hem futbol oynayıp hem de teknik direktörlük yapmıştı.

Geçen sezon başında Ünal Karaman ile Trabzonspor’da ilk kez göreve başlayan Hüseyin Çimşir, Karaman’ın ardından 40 yaşında takımın başına geçerek en genç teknik adamlar arasında yer aldı.

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir olduğunu söyledi.

Ahmet Ağaoğlu, Erol Bulut'un göreve getirileceği şeklindeki haberlerle ilgili olarak, "Erol Bulut için de Alanyaspor'la görüştük tabii, hatta Hasan Başkan yemek ısmarladı" (Gülerek) Hiçbir hocayla bu süreç içerisinde görüşmüşlüğümüz yok. Trabzonspor kulübünün teknik direktörü Hüseyin Çimşir'dir. Hüseyin hocaya ilk gün söyledim. Görevinin başındadır. Başka ne olabilir? Kulübe bir operasyon yapıldı, açık ve net! Hocasız kaldık. Göndermek gibi düşüncem yoktu, ben öyle karaktersiz bir adam mıyım? Kuyusunu kazdı dediler, bu karaktersizlik demektir, ben o değilim, net!" dedi.

Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok büyük bir sorumluluk ama 12 yaşında Trabzonspor'un kapısından giren biri için büyük bir onur ve büyük bir fırsat. Hüseyin hoca benim yapımı ve kulüp hocasının arkasında ne kadar durduğumu biliyor. Yabancı yardımcı aklımda yok. Hüseyin hoca ile konuştum. "1-2 Türk, 1 de yabancı olsa ne dersin?" dedim. "Başkan çok iyi fikir" dedi. Dün akşam 5-6 gibi konuştuk bunu. İtalyan mı olur Fransız mı olur bakacağız."

20-01/02/ahmet-agaoglu.jpg

ANTALYA KAMPI İLE GÖREVE BAŞLAYACAK

Trabzonspor’da Hüseyin Çimşir, Antalya kampı ile görevine başlamış olacak.

Çimşir, 5 Ocak’ta takımın başında yer alarak ilk teknik direktörlük deneyimine de Trabzonspor’da başlayacak.

Geçen sezon sonunda UEFA Pro Lisans diplomasını alan Hüseyin Çimşir, 2009 yılında Trabzonspor’dan Bursaspor’a transfer olduğu dönemin ardından 11 yıl sonra teknik direktör olarak kulüpte görev yapacak.

20-01/02/huseyin-cimsir-4.jpg

Hüseyin Çimşir Doğum Tarihi: 26 Mayıs 1979

Hüseyin Çimşir Kaç Yaşında: 40 yaşında

Hüseyin Çimşir Doğum Yeri: Trabzon, Türkiye

Hüseyin Çimşir Boyu: 1,87 m

Hüseyin Çimşir Futbolculuk Dönemi Mevkii: Ön Libero

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN