İBB Başkanı İmamoğlu'nun başlattığı 'askıda fatura' uygulaması İzmir’de de başladı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun başlattığı 'askıda fatura' uygulaması İzmir’de de başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da başlayan 'askıda fatura' uygulamasını, halktan gelen talep üzerine İzmir’de de hayata geçiriyor. Uygulama ile, koronavirüs salgınında ekonomik zorluk yaşayan ailelerin su faturaları ödenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle işini ve gelirini kaybeden, bu süreçte ekonomik zorluklarla mücadele eden kesimlere desteğini sürdürüyor.

Belediye olanaklarını desteğe ihtiyaç duyan aileler için seferber eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez İstanbul’da başlayan “askıda fatura” uygulamasını İzmir’e taşıyor. Aylık su faturalarını ödeyemeyenler ile bu faturayı ödemek isteyenler dijital platformda buluşacak.

'VEREN EL ALAN ELİ GÖRMEDEN' KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Pandeminin neden olduğu ekonomik sıkıntıların etkisini azaltmak için mart ayının başında “Biz Varız” diyerek dayanışma ağını kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda birçok ilke imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Veren el alan eli görmeyecek” ilkesiyle başlattığı dayanışma kampanyası çığ gibi büyüdü. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maskematik, üreticilere destek, gönüllü imece kampanyası, seyyar pazar, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve kalacak yer, 65 yaş üstü ile 18-20 yaş arasına ücretsiz iletişim desteği, kadına şiddeti önlemek için destek hattı ve kadın misafirhanesi gibi uygulamalarla Türkiye’de örnek oldu.

'ASKIDA FATURA' UYGULAMASI BAŞLATILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “askıda fatura” uygulamasının İzmir’de başlatılması talimatı verdi. Önümüzdeki haftadan itibaren “askıda fatura” uygulaması İzmir’de başlayacak ve durumu iyi olanlar ödenemeyen su faturalarını başta ihtiyaç sahibi vatandaşların faturaları olmak üzere internet uygulaması üzerinden kapatacak.

'BU UYGULAMAYA İLHAM VEREN İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Başkan Tunç Soyer, İstanbul’da başlayan kampanyanın büyümesi üzerine İzmirlilerden de talep geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Ortaya çıkan krizin ilk gününden beri İzmirliler olarak örnek bir dayanışma tablosu çizdik. İmkanı olanla desteğe ihtiyaç duyanı buluşturma çağrımız beklediğimizin de üzerinde karşılık buldu. Halkın Bakkalı üzerinden satın alınan on binlerce gıda paketi ihtiyaçlı ailelere ulaştırıldı ve ulaştırılmaya devam ediyor. Aynı şekilde Ramazan ayının başından bu yana dijital platform üzerinden sayısı iki 100 bini aşan iftar yemeğinin dağıtımına aracı olduk. Koronavirüs salgını nedeniyle üreticinin ürününün dalında kalmaması için gençlere meyve hasadına gönüllü destek çağrısı yaptık. Yüzlerce gencimiz koşarak geldi. Bununla da yetinmeyen hemşehrilerimiz dayanışmayı yeni bir boyuta taşımak için ‘askıda fatura’ uygulamasını hayata geçirmemizi istedi. Onlarla gerçekten iftihar ediyorum. Bu zor günlerde çalışamayan, evine ekmek götüremeyen hemşehrilerimizin su faturalarının ödenmesi konusunda inisiyatif alma talebinde bulunan İzmirlilere de, bu uygulamaya ilham veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum.”

UYGULAMA NASIL OLACAK?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin “askıda fatura” uygulaması ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor.

Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte iş yerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek.

Askıda fatura uygulamasına şu linkten ulaşılabilecek: https://www.bizizmir.com/askidafatura

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN