İBB bursu ne zaman yatacak? Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

İBB bursu ne zaman yatacak? Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimlerden önce vaatleri arasında yer alan 3 bin 200 TL İBB bursu, İstanbullu öğrencileri bir nebze olsun rahatlatıyor. 3 farklı dönemde yatırılan İBB bursunun ne zaman yatırılacağına dair detaylar henüz belli olmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) burslarının ne zaman yatacağına dair net bir açıklama yapıldı. Geçen sene ödemeler 3 farklı ayda hesaplara yatırılmıştı. Aralık ayında 1200 Türk lirası, şubat ayında 1000 Türk lirası ve mayıs ayında da 1000 Türk lirası olarak yatırılmıştı.

İBB BURSU NE ZAMAN YATACAK?

İBB burslarının ne zaman hesaplara yatacağı henüz belli olmadı. Ancak geçen senelere bakıldığında burs taksitlerinin Aralık 2020, şubat ve mayıs 2021 tarihlerinde yatırılacağı söylenebilir.

DAHA ÖNCE NELER YAŞANDI?

2019’daki yerel seçimlerden önce Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri arasında yer alan 'Genç Üniversiteliye Eğitim Yardımı’ 2019’da 18 Kasım-24 Kasım tarihlerinde alınan başvuruların ardından ödenmiş, öğrenciler de aldıkları burs paralarıyla bir nebze olsun rahatlamıştı.

2019 yılında başvurusu olumlu olan 5 bin 254 kişi de başvuru şartlarını karşılayamadığından dolayı evrak kontrolü olumsuz sonuçlanmıştı. Sonuçlara beyan uyumsuzluğu, not ortalaması, açık öğretim ve ön lisans öğrencisi olmak, son sınıfta olmak ve diğer kurumlardan burs almak gibi nedenler etkili olmuştu.

BURS ALMA KRİTERLERİ KOLAYLAŞTIRILDI

İBB, 30 bin öğrenci hedefine ulaşılması adına, kriterleri tutmasına rağmen ön lisans ve son sınıfta okuyan öğrencilerle not ortalaması belirlenen sınırın altında olan toplam 2 bin 605 kişinin tekrardan değerlendirilmesine karar vermişti. Çalışma dâhilinde, eğitim yardımı kriterlerinde de iyileştirmeye gidilmişti. Buna göre; 100 üzerinden 60, 4 üzerinden 2,5 olan not ortalaması; 100 üzerinden 53, 4 üzerinden 2 olarak güncellenmişti. Başka bir kurumdan burs alamama koşulu da başvuruda bulunan öğrencilerin dezavantajlılık durumu gözetilerek kaldırılmıştı.

Yeni koşullarda 15 bin öğrenciye daha eğitim yardımı verilmesi adına başvurular, 27 Ocak -6 Şubat tarihleri arasında gencuniversiteli.ibb.istanbul sitesi üzerinden alınmıştı. 7-9 Şubat arasında gerçekleştirilen değerlendirmenin arkasından 10 Şubat 2020’de eğitim yardımı alma hakkı elde eden asil öğrenci listesi www.ibb.istanbul sitesinden yayınlanmıştı. Öğrenciler belgelerini 11-22 Şubat tarihleri arasında teslim etti.

ibb-bursu-ne-zaman-yatacak-ogrencilerin-heyecanli-bekleyisi-suruyorrr.jpg

İBB BURSUNA NASIL BAŞVURULUR?

gencuniversiteli.ibb.istanbul internet sayfası üzerinden 'Genç Üniversiteliye Eğitim Yardımı'ndan yararlanmak adına 25 yaşını aşmamış, T.C. vatandaşı üniversite öğrencisinin; kendisinin veya ailesinin İstanbul'da ikâmet etmesi, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burs kazanması, devlet üniversitesinde okuması, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan da burs almaması şartı aranıyor. Açık öğretimde okuyanlar, üniversite son sınıfta olanlar, uzaktan eğitim görenler, yüz kızartıcı bir eylem sebebiyle disiplin cezası alan ya da hüküm giyen öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.

‘HER ALANDA YANINIZDA OLACAĞIZ’

Gençlere; eğitim yaşamlarını kolaylaştırmak için manevi ve maddi her alanda yanında olma sözü veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB olarak onbinlerce İstanbullu üniversiteli gence eğitim yardımı yapıldığını kaydederek, İstanbul’un öğrencilerinin Türkiye’nin en ucuz ulaşım kartlarına sahip olduğunu anımsattı. 

Öğrencilerin şehirde çok sayıda indirimden faydalandığına dikkati çeken İmamoğlu, İstanbul'u öğrenciler için daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çalıştıklarını savunarak, onlara başarılar diledi.

EĞİTİM YARDIMI İÇİN İSTENİLECEK BELGELER

* Nüfus cüzdanı fotokopisi
* Üniversite yerleştirme belgesi/ara sınıflar için öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript
* Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi maaş bordrosu vb.)
* Sabıka kaydı/disiplin cezası almadığına dair belge
* Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu
* Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler
* KYK’dan burs almadığına dair belge ve özel kurumdan burs almadığını beyan eden dilekçe
* Kendisi ve ailesi için ikametgah belgesi
* Gelir Durumu Değerlendirme belgesinde yer verdiği beyanlarını belgelemek

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN