İBB'in Çin jesti, Uygur Türklerini kızdırdı

İBB'in Çin jesti, Uygur Türklerini kızdırdı

İBB ile Çin arasında yapılan 'dostluk anlaşması' kapsamında tramvay duraklarına Çince durak isimleri asıldı. Milyonlarca Uygur Türkü'nün toplama kamplarında esir tutulduğu dönemde yapılan bu 'jest' büyük tepki çekti. Uygur Türkleri sosyal medya üzerinden gece boyunca karara tepki gösterirken, bazı kişiler de durak isimlerinin yazılı olduğu etiketleri söktü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tramvay hattı üzerindeki duraklara Çince yazılmış tabelalar asıldı, uygulamaya Uygur Türkleri büyük tepki gösterdi.

İstanbul'da bulunan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı üzerindeki bazı durakların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

19-10/05/02.jpg

Paylaşılan görüntülerde, Çapa-Şehremini ve Pazartekke gibi tramvay duraklarında Türkçeye ek olarak Çince isimlere de yer verildiği görüldü. 

Milyonlarca Uygur Türkü'nün toplama kamplarında esir tutulduğu dönemde yapılan bu 'jest' büyük tepki çekti. Uygur Türkleri sosyal medya üzerinden gece boyunca karara tepki gösterirken, bazı kişiler de durak isimlerinin yazılı olduğu etiketleri söktü.

19-10/05/60.jpgYusufpaşa tramvay durağı

19-10/05/61.jpgŞişhane metro durağı

Çin Halk Cumhuriyeti geçen günlerde 70'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN