İBB'nin 'yeşil alan' edilen Dikilitaş için alıcı çıkmadı

İBB'nin 'yeşil alan' edilen Dikilitaş için alıcı çıkmadı

İBB Meclisi'de yeşil alan ilan edilen Beşiktaş Dikilitaş'taki arazi için İBB, ihaleye çıktı Fakat 144 milyon 205 bin bedelli 5 bin 763 metrekarelik arazi için alıcı çıkmadı. Dikilitaş'ta 25 ada, 77 parseldeki arazi, Yeşilçimen Caddesi civarında yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümen Müdürlüğü tarafından satılması kararlaştırılan araziler için Saraçhane'deki belediye binasında ihaleye çıkıldı.

Komisyon Başkanlığını İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un yaptığı ihaleye teklif veren çıkmayınca dosya yeni plan değişikliğini değerlendirmek üzere Emlak Müdürlüğüne iade edildi. 

Dikilitaş'ta 25 ada, 77 parseldeki arazi, Yeşilçimen Caddesi civarında yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta gerçekleştirilen İBB ekim ayı meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun raporu ile Dikilitaş'taki arazi, yapılan oylamada CHP ve İYİ Partili üyelerin ret oyuna karşın AK Partililerin oyu ile ticaret alanından çıkarılarak park alanı ilan edilmişti.

AK Partili İBB meclis üyeleri tarafından bu ayki meclis toplantısında yaklaşık 300 bin metrekarelik arazi yeşil alan edilmişti. Alınan meclis kararlarının ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından henüz imzalanmadığı öğrenildi.

İSTANBUL/AA

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN