İçişleri Bakanı Ala: Örgütle ilgili ciddi bilgiler var | Kızılay patlaması 13.03.2016

İçişleri Bakanı Ala: Örgütle ilgili ciddi bilgiler var | Kızılay patlaması 13.03.2016

Son dakika Ankara patlaması haberleri: İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Kızılay'daki saldırıyı düzeleyen örgütle ilgili ciddi bulgulara ulaşıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, saldırıda 34 kişinin öldüğünü 125 kişinin yaralandığını söyledi. Bakan, saldırının 2 terörist tarafından düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, güvenlik zirvesinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Ala'nın açıklamaları: 

Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmiştir.

Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz.

Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. Saldırı sonucu yapılan tahkikatlar sonucunda ciddi emareler ele geçirilmiştir. Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilince, soruşturmalar tamamlanınca açıklanacaktır. Sanırım yarın bu araştırmalar neticelendirilir.

Seyin halinde patlayıcı yüklü araçla düzenlendi saldırı.. Bununla ilgili tedbirler alındı.. Ama dünyanın hiçbir yerinde terör yüzde 100 engellenebilen bir saldırı türü değil.. Ama yüzde 100 engellemek için çalışmak bizim görevimiz... 

Bulgular tamamlanınca açıklanır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir.Bu ülke ayağındaki bu prangayı da milletin kararlılığıyla, ayağından söküp atacaktır.

Vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onlar bizim şehitlerimizdir. Milletimize buradan huzur ve güvenleri için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini söylemek istiyorum.

Sağlık Bakanı Müezzzinoğlu: 34 ölü 125 yaralı var

Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.Şuanda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. 125 hastamızın 19’unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız da şuan ameliyatta... 24 hastanemizde yaralılar taşındı.

Şuanda 14 hastanemizde yaralı var. Tüm yaralılarımızın bilgilerini Alo 184’ten öğrenebilirler. 

Olay  yerinde vefat edenlerin sayısı 30 olduğunu, hastanede vefat eden sayı ise dört. Tekrar milletimizin başı sağolsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN