İdlib'de askeri muhalifler Esad rejiminden 7 köyü geri aldı

İdlib'de askeri muhalifler Esad rejiminden 7 köyü geri aldı

İdlib'de askeri muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, Esad rejimi ve destekçilerinin ele geçirdiği yerleşimlerden 7'sini geri aldı. Sivillerin tahliye yolu üzerindeki Hiş Köprüsü de yeniden ele geçirilen yerlerden biri.

Astana anlaşmasını hiçe sayarak İdlib'in güney kırsalında ilerlemeye çalışan Esad rejimi ve İran destekli gruplara karşı operasyon başlatan askeri muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, daha önce kaybettikleri bazı noktaları geri almayı başardı.

Bu kapsamda İdlib'in Marratinnuman ilçesinin güneyindeki Dar es Selam, Amdudiye, Sıhyan, Babolin, Salihiyye, Keferbasin ve Tekane köyleri ile sivillerin tahliye yolu üzerindeki Hiş Köprüsü geri alındı.

Böylece 20 Aralık'ta kara saldırısı başlatan rejim güçlerinin ele geçirdiği yerleşimlerin sayısı 40'tan 33'e düştü.

Rejim güçlerinin bu sürede girdiği yerleşimler şöyle:

"İdlib'in güneydoğusundaki Cercenaz beldesi ile Hirbet Marata, Ebu Defne, El-Hadise, Kefer Yasin, El-Falül, Um Celal, Um Tüveyne, Recmül Kıt, Hirakı, Mıntar, Sıhal, Es Sırc, Seyyadi, Babulin, Tel Şeyh, Furce, Breysa, Rabia, Hureybe, Şara, Ebu Habbe, Mudeyrise, Ebu Şerci, Krati, Krestene, Hülübbe, Tuh, Muaysurune, Tehtaaya, Ebu Mekki, Sukeya ve Sırman köyü.

İDLİB/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN