İdlib'de ortak katliam! Son bir ayda 183 sivil öldürüldü

İdlib'de ortak katliam! Son bir ayda 183 sivil öldürüldü

Esad rejimi ile Rusya'nın son bir ayda İdlib'e düzenlediği peş peşe saldırılarda 183 sivil hayatını kaybetti. 12 Ocak'tan bu yana gerçekleştirilen saldırılarda sağlık tesisleri 5, eğitim merkezleri 14 ve Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezleri ise 13 kez hedef alındı.

Suriye'deki iç savaşta sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen SNHR, Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yönelik saldırılarında hayatını kaybeden sivillere ilişkin raporu hazırladı.

52 ÇOCUK KATLEDİLDİ

Raporda, Esad rejimi ordusu ve İran destekli yabancı gruplardan oluşan rejim güçleri ile Rusya'nın saldırıları sonucu, 52'si çocuk, 30'u kadın toplam 183 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Rejim güçlerinin saldırıları sonucu 12'si çocuk, 7'si kadın toplam 68 sivil öldü, bunların 59'u İdlib'de, 9'u ise Halep'te can verdi.

Rejimin destekçisi Rusya'nın bombardımanında ise 56'sı İdlib, 59'u Halep'te olmak üzere 40'ı çocuk, 23'ü kadın toplam 115 sivil yaşamını yitirdi.

SAĞLIK VE EĞİTİM MERKEZLERİ BOMBALANDI

Rapora göre, Esad rejimi güçleri ve Rusya'nın saldırılarında sağlık tesisleri 5, eğitim merkezleri 14, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezleri ise 13 kez hedef alındı.

Buna göre rejim güçleri, sağlık tesislerini 1, eğitim merkezlerini 10, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezlerini ise 6 kez hedef alırken, Rus güçleri de sağlık tesislerini 4, eğitim merkezlerini 4, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezlerini ise 7 kez bombaladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan 10 Ocak'ta yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun bölgede 12 Ocak 2020 tarihinde saat 00.01'den itibaren ateşkes uygulanması konusunda mutabık kaldığı belirtilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN