İdlib'de son bir ayda 188 sivil katledildi

İdlib'de son bir ayda 188 sivil katledildi

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü, Beşşar Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib'e yönelik geçen ayki saldırılarında 188 sivilin öldüğünü bildirdi.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü, Beşşar Esad rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib'e yönelik geçen ayki saldırılarında 188 sivilin öldüğünü açıkladı.

64 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

İdlib'de göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü'nce yayımlanan raporda, EsAd rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib'e yönelik ocak ayındaki bombardımanlarında 64'ü çocuk 188 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Hayatını kaybedenler arasında iki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) çalışanı ve bir de sağlık görevlisinin yer aldığı belirtildi.

28 OKULU HEDEF ALDILAR

Rejim ve Rusya'nın bölgeye yönelik geçen ayki saldırılarında 28 okul, 7 çadır kent, 11 sağlık tesisi, 9 pazar yeri, 19 ibadethane, 5 sivil savunma merkezi, 3 su ve 2 elektrik santrali, 4 fırın hedef alındı.

İSTANBUL/İDLİB/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN