İdlib'den acı haber: 2 asker şehit, 5 asker yaralı

İdlib'den acı haber: 2 asker şehit, 5 asker yaralı

Suriye'de Esad güçlerinin İdlib'e düzenlediği saldırılar neticesinde 2 asker şehit oldu 5 asker yaralandı. Kirli saldırının ardından Rusya cephesinden dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlara yapılan hava saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, İdlib'de belirlenen hedeflerin ateş altına alındığı, alınmaya devam edildiği belirtildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır.

Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz."

20-02/20/5d11m6vzykkspksircnjsw.jpg

"50'DEN FAZLA REJİM UNSURU İMHA EDİLDİ"

"İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50’den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir."

RUSYA'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Hava saldırısının ardından Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Rus Su-24 savaş uçaklarının Suriye'nin talebi üzerine militanlara ateş açıldığı bildirildi. Açıklamada, "Türk mevzilerinden Suriyeli birliklere topçu ateşi açıldığı, Rus objektif kontrol araçları tarafından tespit edilerek çatışmaları önleme hattı üzerinden Türk tarafına bildirildi. Bunun üzerine Türk tarafı, topçu atışlarını durdurdu" ifadelerine yer verilirken, 2 askerin şehit olduğu saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiği doğrulanmış oldu.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İdlib'de şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milli Savunma Bakanlığımızın da açıkladığı gibi, aziz şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak" ifadelerini kullandı.

20-02/20/2020-02-20_202153.jpg

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İdlib bölgesindeki unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

20-02/20/2020-02-20_202130.jpg

AKŞENER: ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMANLARIMIZ İÇİN RAHMET DİLİYORUM

Saldırının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Allah, Türk Ordusu'nun yâr ve yardımcısı olsun" dedi. İyi Parti lideri paylaşımında "Milletimizin başı sağ olsun. Suriye İdlib'de bulunan askerî birliklerimize yapılan saldırıda, Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Cenabıhak'tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

20-02/20/2020-02-20_202114.jpg

NE OLMUŞTU?

Suriye'de Esad rejimi askerlerinin ilerleyişini engellemek ve gözlem noktaları ile mevzileri korumak için TSK sabah saatlerinde cephelere, tank ve komando sevkiyatı yapmıştı.

TSK'nın, intikal sırasında ÇNRA ve Fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yaptığı belirtilmişti. TSK'nın Serakib'de rejim hedeflerine düzenlediği topçu atışlarında 5 adet top imha edilmişti.

SMO HAREKAT BAŞLATTI

Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki Neyrab köyüne Suriye Milli Ordusu (SMO), askeri hareket başlattı. SMO ile Esad rejiminin askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken Esad rejimine ait 2 zırhlı ve bir askeri araç vurulmuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN