İdlib'den binlerce sivilin göçü devam ediyor

İdlib'den binlerce sivilin göçü devam ediyor

İdlib'de Esad güçlerinin saldırılarından kaçan Suriyelilerin güvenli bölgelere geçişi Basuta bölgesinde görüntülendi. Bombardımandan kaçan binlerce sivil, Türkiye sınırının yanı sıra TSK’nın sınır ötesi harekatları ile terörden arındırılan Afrin ve Azez bölgesine göç ediyor.

Suriye'nin İdlib kentinde sivillerin yaşadığı bölgelere Esad rejiminin saldırıları sürüyor.

Saldırılar nedeniyle özellikle İdlib kırsalındaki yerleşim alanlarından başlayan zorunlu göç bugün de devam etti.

Rejimin havadan ve karadan saldırıları sonucu evlerini terk eden binlerce kişi, yanlarına alabildikleri eşyaları yükledikleri araçlarıyla güvenli bölgelere ulaşmak üzere yola çıktı.

Daha önce Türkiye sınırına yakın noktalara giden siviller, son zamanlarda ise daha güvenli gördükleri Afrin ve Azez'i tercih etti.

Kamyon, kamyonet, minibüs ve otomobillerle yola çıkan Suriyeliler, binlerce aracın olduğu kilometrelerce uzunluğundaki konvoy ile İdlib'den uzaklaşmaya çalıştı.

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, aralık ayından bu yana yaklaşık 700 bin Suriyelinin, Rus destekli hükümet güçleri operasyonları nedeniyle yerinden olduğu belirtilmişti.

Açıklamada Suriyelilerin Türkiye sınırına ilerlediği kaydedilmişti.

Ankara’daki Türk ve Rus heyeti arasındaki görüşmede de Türkiye’nin Rusya’yı uyardığı ifade edilmişti.

SURİYE/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN