İflas eden Thomas Cook yöneticilerine soruşturma

İflas eden Thomas Cook yöneticilerine soruşturma

Büyük yankı uyandıran İngiliz tur şirketi Thomas Cook'un iflas süreciyle ilgili bir gelişme daha yaşandı. Hükümet, iflastan sorumlu tutulan yöneticiler hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

İngiliz tur şirketi Thomas Cook'un iflasının ardından dünyanın çeşitli bölgelerindeki 150 binden fazla turist mağdur oldu, şirketin sadece İngiltere'de 9 bin çalışanı da işsiz kaldı.

İngiltere hükümeti ortaya çıkan tablonun sorumlularını tespit etmek için düğmeye bastı. Dünya gazetesinin haberine göre, hükümet, Thomas Cook yöneticilerinin şirketin batışındaki rolünü araştırmak için soruşturma talimatı verdi.

İngiltere'de İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Andrea Leadsome, Tasfiye Hizmetleri'nden şirketin direktörlerinin sorumluluğu ve aldıkları herhangi bir kararın bankalara ya da emeklilik planlarında bir zarara neden olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Başbakan Boris Johnson ise 'ahlaki tehlike' içerdiği gerekçesiyle hükümetin Thomas Cook'un kurtarılmasını reddetme kararını savundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN