İHH’dan ‘Halep’e Yol Açın’ yürüyüşü

İHH’dan ‘Halep’e  Yol Açın’ yürüyüşü

Berlin’den başlayacak Civil March For Aleppo (Halep için sivil yürüyüş) hareketinden sonra, İHH da yüzlerce araçlık konvoy ile Halep’e yardım ulaştıracağını açıkladı.

KENAN BUTAKIN

Rusya ve Suriye rejiminin ara vermeden saldırılarına devam ettiği Halep’teki içler acısı tablo katlanarak artıyor. Kentte son 20 günde kayıt altına alınan hayatını kaybedenlerin sayısının 773 olduğu açıklandı. Kentten kaçmaya çalışanların bile havadan ve karadan vurulduğu insanlık dramına dikkat çekmek isteyenler ise Halep’e doğru yürüme kararı aldı.

İlk olarak “Civil March For Aleppo” (Halep için sivil yürüyüş) ismi ile sosyal medyada bir araya gelen aktivistler, işlenen suça dikkat çekmek için Berlin’den başlayıp Halep’e kadar yürüme kararı aldıklarını açıkladı. 26 Aralık’ta başlayacak yürüyüşün 3 bin kişi ile başlayacağı ifade edidi. Hemen ardından da İHH da, “Halep’e Yol Açın” sloganıyla sınıra hareket edecek yüzlerce araç ve binlerce kişiden oluşan bir konvoyun hazırlıklarına başladığını kaydetti. Ancak Karar’ın edindiği bilgilere göre, Halep’teki güvenlik sorunu, Esad, Rusya ve DEAŞ saldırıları nedeniyle Türkiye’nin Suriye sınırından geçişlere izin verme ihtimalinin çok zayıf göründüğü belirtildi.

İHH kaynakları da konvoyla sınıra kadar gidileceğini ve toplanacak yardımların sınır hattına bırakılacağı kaydedildi. Yardımların bu şekilde sınır hattından belli aralıklarla Haleplilere gönderileceği belirtildi. Diğer yandan, Berlin’den yürüyüşe başlayacak aktivistlerin ise Türkiye’ye gelmeden AB ülkelerince engellenebileceği de iddia edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN