İkaz küreleri hâlâ takılmadı

İkaz küreleri hâlâ takılmadı

Şırnak Şenoba’da 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından Karar, yüksek gerilim hatları arasındaki tellerde ikaz küresi bulunmadığını ortaya çıkarmıştı. Türkiye’yi yasa boğan facianın üstünden 2.5 ay geçmesine rağmen uyarı küreleri takılmadı. Yerel kaynaklar da, “Hâlâ çalışma yok” dedi.

KENAN BUTAKIN

Şırnak Uludere’ye bağlı Şenoba beldesinde Haziran ayında Türkiye’yi yasa boğan bir helikopter kazası yaşandı. Yüksek gerilim hatları arasındaki tellere takılarak düşen helikopter yere çakıldı aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da olduğu 13 asker şehit oldu.

17-08/09/1-1502265814.jpg

Karar, tellerde ikaz kürelerinin bulunmadığını Türkiye’nin gündemine getirdi. Kazadan hemen sonra, Başbakan Binali Yıldırım, tüm askeri helikopterlere ‘engel tanıma sistemi’ konulması talimatı verdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) çalışmasıyla da helikopterlere ‘engel tanıma sistemi’ takılmaya başlandı. 

17-08/09/5-1502265831.jpg

Yürekleri dağlayan kazanın ardından yüksek gerilim hatlarında olması gereken ikaz kürelerinin yeterli sayıda olmadığı iddiaları da ayrı bir tartışma yarattı. Karar’ın, kazadan 2 buçuk ay sonra ulaştığı fotoğraflar bölgedeki yüksek gerilim hatlarına ikaz kürelerinin takılmadığını ortaya koydu. Yerel kaynaklar, bu yönde henüz bir çalışma başlamadığını belirtti. 

17-08/09/6-1502265843.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN