İlayda Kılınç kimdir? Trabzonsporlular için ne dedi?

İlayda Kılınç kimdir?  Trabzonsporlular için ne dedi?

Trabzon şehriyle ilgili yaptığı küfürlü paylaşımıyla gündeme gelen CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç hakkında 'kamu davası' açıldı. Fenerbahçe-Trabzonspor paylaşımı sonrası görevinden istifa etmişti. İşte biyografisi...

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi bordo-mavili camiaya yönelik paylaşımı nedeniyle büyük tepki çeken CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor. Paylaşımından dolayı özür dileyen İlayda Kılınç, parti içi soruşturmanın sonucunu beklemeden görevinden istifa etmişti.

İLAYDA KILINÇ NE DEDİ? TRABZONSPOR PAYLAŞIMI

CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi sosyal medya hesabından, "Yıkılsın Trabzon enkazını göreyim. Sana şehir diyenin anasını s...yim" ifadeleriyle, Fenerbahçe taraftarlarının açtığı bir pankartın fotoğrafını paylaştı. Büyük tepki alan Kılınç, sosyal medya hesabını kapattı.

NEDEN HAPSİ İSTENİYOR?

Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmadan önce Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen İlayda Kılınç, parti kararını beklemeden istifa etti. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma da tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Isparta Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

ilayda-kilinc.jpg

İddianamede 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istenilen Kılınç'ın kamu haklarından mahrum bırakılması da talep edildi.

KAMU DAVASI AÇILDI

İddianamede Kılınç'ın, paylaşımını Fenerbahçe- Trabzonspor maçı öncesinde yaptığı ve bireysel olarak gerçekleştirdiği, 5 dakika sonra da pişman olup, paylaşımı kaldırdığı anlatıldı.

İlayda Kılınç'ın sosyal medya hesabından özür dilediği video paylaştığı kaydedilen iddianamede, "Trabzon kentine yönelik hakaret ve aşağılama eyleminin kentte yerleşik bulunan tüm kişilere gerçekleşmiş olduğu anlaşılmaktadır. Suçu oluşturan sözlerin vahameti, suçun nitelik olarak çok ve belirsiz sayıda yurttaşı mağdur durumda bırakması ve kamu yararının suçun meydana getirdiği sosyolojik etkiyle birlikte kamu davası açılmıştır" ifadelerine yer verildi.

0x0-chp-isparta-il-genclik-kollari-baskan-yardimcisi-ilayda-kilincin-skandal-bir-paylasima-tepkiler-buyuyor-1603656991019.jpg

İLAYDA KILINÇ'IN HAYATI

Aslen Antalyalıdır. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Isparta'da CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı oldu. 2018'den bu yana buradaki görevini sürdüren İlayda Kılınç, kendisini siyasetçi olarak tanımlıyor. Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinmektedir.

TARAFTARLIK DUYGUM AĞIR BASTI

Kapattığı sosyal medya hesabını tekrar açan İlayda Kılınç, bir video paylaşarak, "Herkese merhaba, ben İlayda Kılınç. Yapmış olduğum paylaşım tamamen benimle alakalıdır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu olayla hiçbir alakası yoktur. Taraftarlık duygum ağır bastığından, kendime hakim olamayıp yapmamam gereken bir paylaşım yaptım. Pişman olduğumu kamuoyuna bildirmek isterim. Tüm Trabzon halkından, Trabzonspor camiasından ve sevenlerinden çok özür dilerim" diye konuştu. Kılınç Trabzon ile ilgili yaptığı olay olan paylaşımını ise sildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN