Ilımlı İslam projesi kapsamında Suudi Arabistan'da ezan sesine sınırlama getirildi

Ilımlı İslam projesi kapsamında Suudi Arabistan'da ezan sesine sınırlama getirildi

İslami İşler Bakanı Abdullatif Ali Şeyh'in açıklamalarından sonra Suudi Arabistan'da ezan sesine sınırlama getirildi. Buna göre teravih ve Cuma namazı dışında büyük hoparlör kullanılmayacak.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdullatif Ali Şeyh'in ezan sesine yönelik açıklamaları ülkede tartışmalara neden oldu. Suudi yönetimi ezan sesine sınırlama ve bazı kurallar getirdi. 

HOPARLÖR VE SES SINIRI

Yapılan yeni düzenleme ile beraber, camilerde artık dört hoparlörden fazlası olmayacak. Mevcut hoparlörlerde de ses seviyesi 4'ü aşmayacak.

Yüksek sesli hoparlörler sadece teravih ve cuma namazı için kullanılacak. 

FAZLA SESE PARA CEZASI

5 vakit namazlarda sesin fazla çıkması tespit edilmesi durumunda imamlara para cezası kesilecek.

SUUDİ VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Suudi yönetiminin aldığı bu kararlar ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi. Ramazan ayına denk gelen bu kararların uzun bir süre daha tartışılması bekleniyor. Halk, ezan sınırlamasını Ilımlı İslam projesinin bir parçası olarak görüyor. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN