ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye olumsuz sinyal

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye olumsuz sinyal

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı olarak aday gösterilen Antony Blinken, Senato'daki konuşmasında, Türkiye’yi 'sözde stratejik ortak' olarak andı, Türkiye-ABD ilişkileri açısından da ilk olumsuz sinyali vermiş oldu.

WASHINGTON DC | SELÇUK ACAR

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı olarak aday gösterilen Antony Blinken, Senato'da adaylığıyla ilgili yaptığı konuşmada, Türkiye-ABD ilişkileri için olumsuz sinyaller verdi. 

Blinken, Türkiye'yi 'Stratejik ya da sözde stratejik bir ortağımızın en büyük stratejik rakiplerimizden biri Rusya ile yakın olması kabul edilemez' sözleriyle andı.

"S-400 ALMALARI KABUL EDİLEMEZ"

Blinken, Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak Rus hava savunma sistemlerini satın almasının 'kabul edilemez' olduğunu ancak ABD'nin önce mevcut yaptırımların etkisini görmesi ve ardından daha fazla yaptırımın gerekip gerekmediğini belirlemesi gerektiğini söyledi.

"RUSYA İLE AYNI ÇİZGİ KABUL EDİLEMEZ"

Blinken, şunları kaydetti: "Türkiye’nin bir NATO müttefiki olarak yaptığı ve S400'leri satın almasının kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Stratejik, sözde stratejik ortağımızın aslında en büyük stratejik rakiplerimizden biri ve Rusya ile aynı çizgide olacağı fikri kabul edilemez."

"OLUMLU BİR KARAR"

Öte yandan Blinken, Trump yönetiminin görevinin son gününde Çin'in Uygur Müslümanlarına yönelik baskısının 'soykırım' olduğu konusundaki kararlılığını olumlu karşılayarak bu karara katıldığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN