İlk sorun gençler ve kadınların iş gücüne katılımı

İlk sorun gençler ve kadınların iş gücüne katılımı

B20 Türkiye Dönem Başkanlığı kapsamında, B20 Türkiye 2. Görev Güçleri Ortak Toplantısı’nda genç işsizlik ve kadınların iş gücüne katılımının iyileştirilmesi en önemli konular oldu.

B20 Türkiye Dönem Başkanlığı kapsamında, B20 Türkiye 2. Görev Güçleri Ortak Toplantısı Paris'te yapıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, OECD ve BIAC'ın B20 Türkiye ile düzenlediği ve yaklaşık 300 küresel aktörün katıldığı toplantıda, Görev Güçleri’nin önerileri oylanarak önem sıralaması belirlendi. Genç işsizliğinin ve kadınların iş gücüne katılımının iyileştirilmesi önerisi yüzde 82 oyla en üst sırada yer aldı. 

“B20’nin dinlenmeye tahammülü yok”

B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu süreci ve görev güçlerinin önerilerini detaylandırdı. Küresel büyüme oranları düşük, işsizlik oranları ise yüksekken B20'nin bir dakika bile dinlenmeye tahammülünün olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda, Türkiye'nin dönem başkanlığının temel felsefesi olan yatırım, kapsayıcılık ve uygulama alanlarına dikkati çekti. Bu yaklaşımların küresel krizin yavaş da olsa aşılmasında büyük yardımı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, B20 Türkiye'nin politika geliştirme çabalarına değindi. Hisarcıklıoğlu, aynı doğrultuda birçok ülkede iş dünyasının sorun ve önerilerini anlamak ve onları sürece dahil etmek için bölgesel danışma toplantıları yapıldığını bildirdi.

Görev güçlerinin önerilerini özetleyen Hisarcıklıoğlu, Ticaret Görev Gücü’nün, küresel ticareti daha da kolaylaştırmak için ısrarcı olacağını ve bu amaçla oluşturulan Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması'nın yaygın olarak imzalanması gerektiğini kaydetti.

Yatırım ekosistemini iyileştirmenin önemi vurgulandı

KOBİ’ler ve Girişimcilik Görev Gücü'nden de bahseden Hisarcıklıoğlu, B20'nin, KOBİ’lerin küresel pazarlara daha iyi entegre olabilmesini bir ihtiyaç olarak değerlendirdiğini bildirdi. Bu kapsamda kurulan Dünya KOBİ Forumu'nun önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, İstihdam Görev Gücünün önceliklerini de genç işsizliği ve iş gücüne kadınların katılım oranlarının iyileştirilmesi olarak açıklarken, Büyümenin Finansmanı Görev Gücü'nün temel amacının ise KOBİ finansmanını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Altyapı ve Yatırımlar Görev Gücü’nün önerilerini sıralayan Hisarcıklıoğlu, yatırım ekosistemini iyileştirmenin önemini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, Yolsuzlukla Mücadele Görev Gücü’nün öne çıkan konusu, G20 ülkeleri arasında şeffaf dijital gümrük prosedürlerinin ve sınırlar arası sistemlerin geliştirilmesi hakkındaki görüşlerini de ifade etti. 

Maliye Bakanları, eylülde Ankara’da buluşacak

OECD ve BIAC'ın B20 Türkiye ile düzenlediği toplantıların ilkinin nisan ayında Washington'da gerçekleştirildiğinin anımsatıldığı açıklamada, Paris’teki toplantının aynı zamanda, 3- 5 Eylül'de Ankara’da yapılacak G20 ülkelerinin Maliye Bakanlarını bir araya getirecek zirve öncesinde, B20 sürecinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı son etkinlik olduğu kaydedildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN