İmamoğlu: İstanbul'da günlük defin sayısı 400’ün üstünde

İmamoğlu: İstanbul'da günlük defin sayısı 400’ün üstünde

İBB Başkanı İmamoğlu, bir ayı aşkın süredir 400’ün üstünde defin sayısını hiç düşüremediklerini ifade ederek, “Geçen yılın ortalamasına baktığınızda sadece bir ayda 5 bin 500- 6 bin daha fazla vefat demek İstanbul’da, Kasım ayı için söylüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de hala en az iki haftalık tam kapanma sürecine geçilmediğine ilişkin tepkisini dile getirerek, “Hangi bilim insanıyla konuşursam konuşayım, en az iki hafta, üç hafta kapanmanın şart olduğunu ifade ediyorlar. Ama şu anda ülkemize hizmet eden Bilim Kurulu'nun tavsiyesi sadece hafta sonu kapanmaysa burada bir terslik var” dedi.  

İstanbul’daki korona vakalarına da değinen İmamoğlu, bir aya aşkın süredir 400'ün üstünde defin sayısının hiç düşüremedikleri belirterek, sadece bir ayda 6 bin daha fazla vefat gerçekleştiğini söyledi.

"SOMUT VERİLER VAR" 

YouTube yayın yapan “Daktilo1984” isimli kanala konuk olan İmamoğlu, İstanbul’da koronavirüse karşı alınan önlemlere ilişkin bilgi verdi.  

“Üzülerek söyleyeyim ki; herkes anladı, açıklayan hala bizim ne demek istediğimizi anlayamadı” diyen İmamoğlu, “İçim yanıyor bu konuda. Şeffaflığın kime zararı var? Bu konudaki ısrar nedir? Çok enteresan bir durum. İstatistikle, matematikle oynayamazsınız. Oynasanız da akşamdan sabaha herkes farkına varacaktır. Bu kadar somut veriler var” ifadelerini kullandı.  

"HÜKÜMETİN TAVRINI ANLAYAMIYORUM"

İmamoğlu, İBB Bilim Danışma Kurulu'nun net tavırları olduğunu dile getirerek, “Yani iki hafta kapanacağız, başka yolu yok. Öbür türlüsü daha ciddi bir ekonomik kayıp. İki hafta, üç hafta nedir ki bizim için? Bunun mu altında kalacağız yani? Kalmayız. Ama o süreçte ihmal ettiğimiz hususlar, can kayıpları ne yazık ki can yakacak. Bu konuda hükümetin tavrını anlayabilmiş değilim” dedi.  

"BURADA BİR TERSTLİK VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu kapanma kararını Bilim Kurulu'nun tavsiye ettiğini söylediğini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi: 

Eğer öyleyse ben buradan çağrı yapıyorum, Bilim Kurulu bu konuda açıklama yapsın. Ben çünkü hangi bilim insanıyla konuşursam konuşayım, en az iki hafta, üç hafta kapanmanın şart olduğunu ifade ediyorlar. Ama şu anda ülkemize hizmet eden Bilim Kurulu'nun tavsiyesi sadece hafta sonu kapanmaysa burada bir terslik var. 

"VEFAT SAYISINDA SADECE BİR AYDA 6 BİNDEN FAZLA ARTIŞ VAR"

Bizi rahatlatsınlar o zaman, biz rahatlayamıyoruz. Çünkü bir aya aşkın süredir 400'ün üstünde defin sayısını hiç düşüremedik ne yazık ki İstanbul'da. Bu da, geçen yılın ortalamasına baktığınızda sadece bir ayda 5 bin 500- 6 bin daha fazla vefat demek İstanbul'da, Kasım ayı için söylüyorum. Bu kadar somut sayılar varken ben nasıl rahat edeyim? 

"FERYAT EDİYORUM"

Onun için feryat ediyorum, onun için isyan ediyorum, onun için Allah aşkına iki hafta, üç hafta kapatın diyorum. Kesinlikle kapanmalıyız. Vefat sayısı yüksek, şu ankiyle alakası yok. Geçen hafta 10 büyükşehir belediye başkanımızla toplantı yaptık, sadece aramızdaki sayılar, yani bulaşıcı hastalık sayılarını topladığımızda şu an Türkiye için açıklananın en az üç, dört katı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN