İmamoğlu, Kanal İstanbul'a onay veren Prof. Dr. Fuat Alarçin'i görevden aldı

İmamoğlu, Kanal İstanbul'a onay veren Prof. Dr. Fuat Alarçin'i görevden aldı

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin'i görevden aldı. Alarçin'in yerine Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşen Erdinçler atandı.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili hem iktidar hem de muhalefet kanadından peş peşe açıklamalar gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a onay veren Prof. Dr. Fuat Alarçin'i görevden aldı.

Yeni yönetim, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna önceki yönetim zamanında olumlu görüş veren Prof. Dr. Alarçin'in, görüşünü değiştirmesi istedi. Fakat yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayan Alarçin'e "Sizinle çalışamayacağız" denildi. Bu açıklamanın ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alarçin, yıl sonuna kadar izne ayrıldı.

19-12/26/fuat.jpgİddiaları doğrulayan Prof. Dr. Fuat Alarçin, daha fazla açıklama yapabilmek için üniversitesinden izin alması gerektiğini söyledi.

İBB2nin yeni yönetiminin, eylül ayında görev süresi dolan Alarçin'in, görev süresinin bir yıl uzatılması için Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yazı yazdığı da belirtildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na Prof. Dr. Fuat Alarçin'in yerine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçle atandı.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN