İmamoğlu: Sessizliğim, sürece olan saygımdan dolayıdır

İmamoğlu: Sessizliğim, sürece olan saygımdan dolayıdır

Fuat Oktay başkanlığında AFAD'da yapılan toplantıya çağrılmadığını yineleyen İmamoğlu, "Konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır. Valiliğin açıklamasından sonra özürlerini iletenlerin özürlerini kabul etmiyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Florya'daki belediye tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, perşembe günü İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'da yapılan toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineledi.

Valiliğin 'toplantıya çağrıldı' açıklamasından sonra valiliği aradığını ve açıklamanın gerçeği yansıtmadığını dile getiren İmamoğlu, "Konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır" ifadesini kullandı.

"DEPREMDEN HEMEN SONRA VALİ BEYİ ARADIM"

İmamoğlu, "Deprem olduğu andan 4 dakika sonra Vali Bey'i arayıp 'AKOM'a geçiyorum' dedim ve 18.30'a kadar orada çalışmalarımı yürüttüm" diyen İmamoğlu, "Birilerinin beni masada isteyip istememesi umurumda değil" diye konuştu.

GENEL SEKRETERİN NASIL KATILDIĞINI AÇIKLADI

İmamoğlu bir gazetecinin "Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı?" sorusuna, "AFAD’ın 28 birim başkanı var. Bir gün önce ’28 birim başkanından yarın rapor alacağım, hesap soracağım’ diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı birim başkanlarını davet ediyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesini istedim. 28 birim başkanından biri itfaiye daire başkanı, diğeri defin işleri başkanı" yanıtını verdi.

"ÖZÜRLERİNİ KABUL ETMİYORUM"

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Buradan bazı gazeteciler sesleniyorum. Valiliğin açıklamasından sonra çıkıp özür diyenlerin özürlerini kabul etmiyorum. Burada konunun tarafı var, açar sorarsınız. Bu gazetecilerin açıklamalarını zavallı açıklamalar olarak buluyorum, üzülüyorum. Kendinize bazı bakanların açıklamalarını referans alıp yazdıktan sonra söylenen sözlerin bir önemi yok.

"ENERJİMİZİ DEPREM MESELESİNE YÖNELTELİM"

Buradan devlet yetkilerine de seslemek istiyorum. Seçim bitti, geride kaldı. Onları artık bir tarafa bırakalım. Benim için deprem bu şehrin en önemli meselesidir. Gelin enerjimizi buna yöneltelim. Birlikte çözüm üretelim.

"İHALE ŞARTLARINI HAYRETLE TAKİP EDİYORUZ"

(Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılacak ihaleler) İhaleye katılacağımızı açıklamamızdan sonra bakanlığın aceleyle 'Belediyenin katılması doğru olmaz' açıklaması yapmasını anlamış değilim. Ayrıca ihale şartnamesinde ortaya konan şartları hayretle takip ediyoruz. Türkiye’de o şartlara sahip bir ya da iki televizyon var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN