İmamoğlu: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim’de düzenlenen törende organizasyonun özensizliğine tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'yı kınadığını söyledi. İmamoğlu, Yazıcı için "Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı" dedi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katılmadı. Törenin normal saatinden öne alınmasına ve özensizliğine kızan Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte sohbet ederken İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'yı eleştirdi. İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı için “İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada. Beyoğlu Belediyesi’yle çelenk koyma töreni yapıyorsun İl Milli Eğitim Müdürü. Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı. Sabahın köründe yapıyorsun, zaten sokağa çıkma yasağı var. Bari 10.00’da yap. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün faaliyeti değil ki… 23 Nisan’la ilgili birkaç cümle etsene. Milli egemenlikle ilgili, çocuklarla ilgili… Faaliyet raporu sundu sunucu bize ve gitti. Zavallılık yani, zavallılık" dedi.

bugra-kavuncu.jpgBuğra Kavuncu

BUĞRA KAVUNCU: DOSTLAR ALIŞVERŞTE GÖRSÜN...

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun “Dostlar alışverişte görsün” karşılığını vermesi üzerine Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zavallılık, zavallılık. Çok üzücü. Tamam kapanma var, kapanalım. Ama şu bayramı şurada Valilik kontrol etmeliydi, özenli düzenli yapmalıydı. Çelenk koyma kısmına bile katkı sunmuyorsun, biz devreye girmek zorunda kalıyoruz. Siyasi partileri anons ediyoruz falan. Yok hükmünde. Çok acı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum. Çok hadsiz bir bayram çelenk koyma töreni yaptı."

canan-kaftancioglu.jpgCanan Kaftancıoğlu

CANAN KAFTANCIOĞLU: BİR TANE ÇOCUK YOK, İSTANBUL'A YAKIŞIYOR MU? 

Buğra Kavuncu “Kongrelerinin yüzde 1'i kadar özen gösterilseydi kontrol altında güzel bir şekilde kutlanırdı” dedi. Canan Kaftancıoğlu da “Kongreden de ziyade 23 Nisan'ı kutluyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda bir tane bile çocuk olmaması, 9'da gelip bir an önce yapıp 'dostlar alışverişte görsün' diye yaptılar. Yakışıyor mu İstanbul'a?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ekrem-imamoglu.jpg

EKREM İMAMOĞLU: DEĞERLERİNE SADIK BİR İNSAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İstanbul'a yakışmıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü bunu ilk defa da yapmıyor. Aynı özensizlik geçen sene de vardı. Bu sene de var. Özensiz bir insan olduğunu düşünüyorum. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

taksim-23-nisan-toreni.jpg

CUMURİYET ANITINA CELENK BIRAKILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlü Levent Yazıcı'nın Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulan törene, İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile AK Parti İl Başkanlığı, Genç Parti İl Başkanlığı ve DSP İl Başkanlığı temsilcileri ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Daha sonra İBB Başkanı İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde getirilen İBB çelengini Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı. Ardından siyasi partilerin temsilcileri de anıta çelenk sundu.

İBB Başkanı İmamoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tören organizasyonunun düzenli olmadığını savundu. İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın tören alanından erken ayrıldığını ileri sürerek buna tepki gösterdi.

Törene katılanlar, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdi.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN