İmamoğlu'ndan İstanbullulara su uyarısı: Ürkmeye devam etmeliyiz

İmamoğlu'ndan İstanbullulara su uyarısı: Ürkmeye devam etmeliyiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbulluları su konusunda tedbire davet etti. Yağışların halen yetersiz olduğuna dikkat çeken İmamoğlu "Bu gerçekten hepimizi çok ürküttü; ama ürkmeye devam etmeliyiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yağmur ve kar yağışına rağmen vatandaşların su kullanımı konusunda tasarrufa devam etmesi gerektiğini söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu, kar ve yağmura rağmen tasarrufun elden bırakılmamasının önemine dikkat çekerek, “Aralık’ta, eski yılların oranına göre, ancak 5’te bir yağış aldık. Bu bizi ürkütmüştü, ürkmeye devam etmeliyiz. Bir ay önce tasarruf çağrısı yapmıştık. Bu kadar zaman içerisinde yüzde 4’lük bir su tasarrufu sağladık” dedi. İmamoğlu, Su Tasarrufu Kurulu oluşturduklarını ve çok su kullanan şirketlerin de bu kurul tarafından takip edileceğini bildirdi.

İmamoğlu, İstanbul’daki su yönetimini yerine getirecek olan İstanbul Su ve Kontrol Otomasyon Merkezi’nin (İSKOM) hizmete alım törenine katıldı. İSKİ çatısı altında hizmet verecek olan yeni yapı; suyu, kaynağından vatandaşa ulaşması ile ilgili tüm süreci takip edecek.

"İSTANBUL'DA SUYUN YOLCULUĞUNU BURADAN İZLEYECEĞİZ"

Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, tesisin 24 saat aralıksız hizmet vereceğini belirterek, “İstanbul'un su ile ilgili süreçleri, suyun hareketi, suyun yolculuğu, sağlıklı gidiyor mu, nasıl gidiyor gibi süreçleri buradan izleyebileceğiz” dedi.

İstanbul’un plansız bir şekilde büyüyerek su meselesinin kritik hale geldiğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Yüzyıllardır aslında İstanbul'un su meselesi hep tartışmalı olmuştur. Üç imparatorluk döneminde de Osmanlı döneminde de özellikle ciddi yatırımlar yapılmıştır. Tabii, İSKİ kurumumuz bünyesinde de yıllardır farklı dönemlerin çok kıymetli hizmetleri olmuştur. Baktığınızda İstanbul'un su hikayesinde çok tartışılan Melen süreci, neredeyse 30 yılı aşkın bir süredir İstanbul'un meselesi halindedir. O bakımdan İSKİ'nin bütün faaliyetleri çok önemli. Hele hele son dönemde yaşadığımız iklim değişikliği ve kuraklığın İstanbul’a yarattığı tedirginliği birlikte yaşıyoruz. Tabii, çözümleri var, çözümlerini konuşmak zorundayız. Ve çözümlerini hep birlikte oluşturmak zorundayız.”

"ÜRKMEYE DEVAM ETMELİYİZ"

İmamoğlu, Aralık’ta yağış sezonunun neredeyse 5'te 1'i oranında İstanbul’un yağış aldığını söyledi. “Bu gerçekten hepimizi çok ürküttü; ama ürkmeye devam etmeliyiz” diyen İmamoğlu, “Yani bugün kar yağdı diye, ben sizi çok mutlu eden, çok sevindiren birtakım haberler vermek için vaktinizi almayacağım. Tam aksine, hep beraber bu işin sorumluluğunu üstlenmek adına ne yapmamız gerektiğine dair çalışmalarımızdan ve sizlerden beklentilerimizden bahsedeceğim” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN