İmamoğlu'ndan 'Kurbağalıdere' paylaşımı: Koku gitti balıklar döndü

İmamoğlu'ndan 'Kurbağalıdere' paylaşımı: Koku gitti balıklar döndü

Kokusu nedeniyle yıllardır tartışılan Kurbağalıdere'de ıslah çalışmaları sona ermek üzere. Çalışmalarla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan İBB Başkanı İmamoğlu 'Kurbağalıdere'nin ıslahını hızlı bir çalışmayla çözdük. Dere canlandı; şimdi balıklar yüzüyor, koku sorunu bitti, kirlilikten eser kalmadı' dedi.

Kokusu nedeniyle yıllardır tartışılan Kadıköy'de bulunan Kurbağalıdere'de ıslah çalışmalarında sona gelindi.

Islah çalışmalarının ardından temizlenen dereden görüntüler paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Kurbağalıdere’nin ıslahını hızlı bir çalışmayla çözdük. Dere canlandı; şimdi balıklar yüzüyor, koku sorunu bitti, kirlilikten eser kalmadı" dedi.

"ARTIK BALIKLARI GÖRMEYE BAŞLADIK"

İmamoğlu’nun paylaştığı videoda konuşan İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut "Kurbağalıdere sürekli akan bir dere değil. Yağışın olduğu zamanlarda akmakta. Yağış olmadığı zamanlarda da dibinde biriken balçık etrafa kötü koku yaymaktaydı.

Terfi merkezinden vermiş olduğumuz temiz su sayesinde etrafa yayılan kokuyu önlemiş olduk. Ayrıca güzel bir haberimiz de var: Artık Kurbağalıdere'de balıkları görmeye başladık" diye konuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Kurbağalıdere'nin, Marmara Denizi ile buluştuğu noktada çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak "Burası Kurbağalıdere'nin denizle buluştuğu nokta, değişim güzel oldu" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN