İmamoğlu'ndan Necip Hablemitoğlu ile Ali Tatar mesajı

İmamoğlu'ndan Necip Hablemitoğlu ile Ali Tatar mesajı

İmamoğlu, 17 yıl önce bir suikaste kurban giden akademisyen Necip Hablemitoğlu ile amirallere suikast soruşturması sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar ile ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı: İki insanımızın hayatını çalan akıl hiçbir zaman bu güzel ülkede egemen olamayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 yıl önce bir suikaste kurban giden akademisyen Necip Hablemitoğlu ile 2009 yılındaki amirallere suikast soruşturmasında tahliyesinin ardından hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilmesi üzerine intihar eden Yarbay Ali Tatar ile ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı.

İmamoğlu, paylaşımında "Hain bir saldırıda yaşamını yitiren yazar, akademisyen Necip Hablemitoğlu ve kumpas davaları sonucunda aramızdan ayrılan Yarbay Ali Tatar’ı rahmetle anıyorum. İki insanımızın hayatını çalan akıl hiçbir zaman bu güzel ülkede egemen olamayacak. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

19-12/19/immaoglu.jpg

NE OLMUŞTU?

Yarbay Ali Tatar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2009'daki 'Amirallere Suikast' soruşturması kapsamında tutuklanmış, üst mahkemeye başvurması üzerine 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Savcı Süleyman Pehlivan'ın itirazıyla hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Tatar, 20 Aralık 2009'da cezaevine götürülmeden önce evinde intihar etmişti. Pehlivan ise 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınan Pehlivan, Ankara'da tutuklanmıştı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun suikasta uğramasının üzerinden 17 yıl geçti.

Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı'ndaki evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybettiğinde 48 yaşında olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Alman Vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla adından söz ettirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN