İmamoğlu'nun Kanal İstanbul referandumu talebine AK Parti'den cevap

İmamoğlu'nun Kanal İstanbul referandumu talebine AK Parti'den cevap

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kanal İstanbul için referandum yapılmasını istemesini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, " 'Büyük projeleri halka soralım' diye bir eylem olmaz. Hükümetler yapar, hesabını da halka ver. Bizim sistem yapımız bu şekilde" dedi.

Kanal İstanbul için referandum gündemlerinin olmadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul için referandum talebine olumsuz yanıt verdi.

" 'BÜYÜK PROJELERİ HALKA SORALIM' DİYE BİR ŞEY YOK"

İstanbul halkının Kanal İstanbul için endişeli olmadığını savunan Bostancı, " 'Büyük projeleri halka soralım' diye bir eylem olmaz. Başka bir mecra söz konusu olur. Yapacağımız önemli işler için halka gidersiniz; ama bunun da maliyetleri vardır. Bizim sistem yapımız bu şekilde değil. Hükümetler yapar, hesabını da halka ver. Dedikodu ve söylentiler tarihin her döneminde çok çeşitli biçimlerde kullanılmıştır. Buna ilişkin literatürde çok iyi çalışmalar da var. Kanal İstanbul meselesini böyle dedikodu ve söylentiye yaslamak yerine gerçekçi bir şekilde tartışmanın muhalefetin de itirazlarını bu şekilde dile getirmesinin kendilerine de Türkiye'ye de faydalı olacağı kanaatindeyim. O raporlar dedikodu ve söylentiye girer" diye konuştu.

KANAL İSTANBUL İÇİN REFENRANDUM İSTEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu milletin iradesini her ortamda savunan bir yönetim olmaya söz verdik. Bütün detaylarını oturalım, kamuoyu önünde tartışalım. Bu işin sonu referanduma kadar gider. Bu millete, bu şehre sormak zorundasınız. Millete bunu tek tek anlatalım, millete soralım. Millet 'Kanal İstanbul'dan ne bekliyor Allah aşkına? İş mi bekliyor, aş mı bekliyor? Tümüyle yanlış bir iştir, karşısındayız. 'Millete soralım' noktasına getirelim, herkese anlatalım. Bütün bilim insanları, şeffaf olarak bu işi tartışsınlar. Bütün akademisyenler, yatırım unsurları, ekonomistler, ülkesini seven herkes, bu işi tartışsın ondan sonra da halka soralım" demişti.

ANKARA/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN