İmamoğlu’nun 'olur' verdiği emniyet binası teklifi metroya takıldı

İmamoğlu’nun 'olur' verdiği emniyet binası teklifi metroya takıldı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'olur' verdiği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün istediği imar planı değişikliği teklifi, metro projesine takıldı. CHP Grubu'nun da ret oyu kullandığı teklif İBB Meclisi tarafından reddedildi.

İBB Meclisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Sütlüce’de Haliç Köprüsü’nün ayağına yakın bir yere yapmak istediği, tek katlı prefabrik “Polis Merkezi Amirliği” için istenilen imar planı teklifini görüştü.

Emniyet Müdürlüğü’nün istediği imar planı değişikliği teklifi, İBB Planlama Müdürlüğü’nün Meclise sunduğu dosyada özetle şöyle yer aldı:

“Örnektepe Mahallesi bölgesine hizmet vermesi planlanan Polis Merkezi Amirliği, bölgenin nüfus ve nüfus yapısı göz önüne alındığında mahallesinde meydana gelebilecek asayiş olaylarına etkin ve verimli müdahale edilmesini sağlayacak hizmet binasına ivedilikle ihtiyaç duyulmakta olup, Emniyet Genel Müdürlüğü adına tahsis edilen söz konusu alana prefabrik hizmet binası yapılması planlanmaktadır. Koruma Kurulu’nun uygun gördüğü imar planı çalışmaları devam etmekte olup, süreç aşamasında proje onayını da tamamlamak adına, hizmet binası ihtiyacının ivediliği ve elzem durumu göz önüne alınarak, taslak imar planı çalışmalarına göre hazırlanmış avan projenin tarafınızca incelenerek imar planı çalışmaları tamamlanıp onaylanması şartıyla, avan proje onayının şartlı verilmesi şeklindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazısı tarafımıza iletilmiştir.”

rnek4.jpg

İMAMOĞLU 'OLUR' VERDİ

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait, yaklaşık 10 bin metrekarelik parselin 4 bin metrekarelik kısmını kapsayan plan değişikliği teklif dosyası, İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘Olur’ ile İBB Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Milli Emlak Daire Başkanlığı, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve diğer kurum ve kuruluşların olumlu ve şartlı olumlu görüşleriyle oluşturulan teklif dosyası İBB Meclisi’ne sunuldu.

BAKANLIKTAN 'METRO' İTİRAZI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü’nün teklifi ile ilgili olarak İBB’nin istediği görüş yazısında özetle şöyle denildi:

“İlgili alan incelenmiş olup 1891 ada 2 numaralı parselin 3 katıl Büyük İstanbul Tüneli Projesi Güzergahı ile kısmen etkileşimde olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu alanda İncirli-Söğütlüçeşme Metro Hattına ait yeraltında bir yolcu istasyonunun yapılması ve yüzeyde yolcu giriş merdivenlerinin yapılması planlanmaktadır.”

rnek7.jpg

Ulaştırma Bakanlığı’nın olumsuz görüşünün iletildiği Emniyet Müdürlüğü, İBB’ye ikinci kez bir yazı yazarak, Polis Merkezi Amirliği hizmet binasının ivedi ve elzem olduğunu vurguladı.

İBB MECLİSİ REDDETTİ

İBB Planlama Müdürlüğü’nün Meclise sunduğu teklif dosyasının sonuç bölümünde şöyle denildi:

“Talep uyarınca ilgi Başkanlık Oluru doğrultusunda hazırlanan Beyoğlu Sütlüce Mahallesi 1891 ada, 2 parselin bir kısmına ilişkin imar planı değişikliği teklifi ve eklerinin değerlendirilmek ve hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale olunmuştur.”

İBB Meclisi, Başkan İmamoğlu’nun “Oluru” üzerine hazırlanan teklifi oy birliğiyle reddetti.

rnek8.jpg

CHP DE RET OYU KULLANDI

İBB Başkanlığı tarafından gönderilen pek çok dosya, İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu tarafından reddedilmişti. Ancak bu kez CHP grubunun AK Parti ile aynı görüşü paylaşması dikkat çekti. Konuyu değerlendiren CHP’li İmar Komisyonu üyesi Sedat Özkan, yapılması planlanan İncirli-Söğütlüçeşme Metro hattı için gelecekte sıkıntı yaratmaması için teklife ret oyu verdiklerini söyledi. Tek katlı prefabrik karakol binasının, plan değişikliği yapılmadan da yapılabileceğini belirten Özkan, “Eğer bu değişikliği imar planlarına işlersek gelecekte katmerli sıkıntı yaratır diye uygun görmedik” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN