İmar Barışı’nda son gün ne zaman? İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Barışı’nda son gün ne zaman? İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Barışı başvurusunda son gün vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İmar affı başvurusu için geri sayım başladı. İmar barışından yararlanmak için bu güne kadar yüz binlerce kişi başvurmuştu. İmar Affı başvuruları 2 kere uzatılmıştı. 31 aralık 2018'de İmar Barışı başvurularında süre 6 ay daha uzatılmıştı. Peki İmar Barışı'nda başvurular ne zaman bitecek? İmar affı başvurusu ile ilgili son dakika haberleri ve tüm gelişmeler haberimizde...

İmar Barışı başvurusunda son gün ne zaman? İmar affı başvurusu sorunlu yapılara yasallık kazandırmak için yapılıyor. İmar Barışı başvurları iki kere uzatıldı.  için geri sayım başladı. 31 Aralık 2018'te sona ermesi beklenen İmar Barışı'nda süre uzatılmıştı. Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla yaptıkları İmar Barışı başvurusu için süreç 6 ay  daha uzatılmıştı. Peki başladığı günden bu yana yaklaşık 10 milyon kişinin başvuru yaptığı İmar Barışı başvurusunda son gün ne zaman?  İşte İmar affı başvurusu ile ilgili detaylar ve son dakika haberleri...

İMAR BARIŞI SON GÜN NE ZAMAN?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 15 Haziran 2019'e kadar uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan "İmar Barışı" düzenlemesinde başvuru süresinin 15 Haziran 2019'a kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

19-01/26/mar-barisinda-son-gun-ne-zaman.jpg

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvurulacak. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılacak.

İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İmar affı için Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da müracaat edilebiliyor. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayacak.

BAŞVURU SAYISI 10 MİLYONA YAKLAŞTI

İmar Barışı'na yapılan son başvuru rakamlarına ilişkin de bilgi veren Kurum, "İmar Barışına bugüne kadar 9 milyon 698 bin 238 vatandaşımız başvuru yaptı. Vatandaşlarımızca yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar 500 milyon lira ödeme yapıldı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İmar Barışı başvurularının devam ettiği 6 ay süresince kamu bankalarının da vatandaşlara kredi kullandırma noktasındaki desteğini sürdüreceği öğrenildi.

19-01/26/imar-barisi.jpg

ÜÇ KAMU BANKASINDAN İMAR BARIŞI AAÇIKLAMASI

İmar Barışı'na başvurulara ilişkin üç kamu bankası ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hafta sonu daİmar Barışı ödemelerini alacak.
Konuya ilişkin üç banka adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İmar Barışı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için yapı kayıt belgesi bedellerinin en son yatırılabileceği tarih 31.12.2018’dir. Vatandaşlarımızın 31.12.2018 Pazartesi günü ödemelerle ilgili yoğunluk yaşamamaları için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank  29 Aralık Cumartesi ve 30 Aralık Pazar günleri 10.00-16.30 saatleri arasında 81 ilde yeterli sayıda şube ile İmar Barışı ödemelerini almaya devam edeceklerdir."

Açıklamanın devamında, açık olacak şubelere ilişkin bilgilerin ilgili bankaların internet sitelerinden öğrenilebileceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN