İngiliz ajan Le Mesurier'in eşi konuştu: Nedeni entrikalar değil çünkü...

İngiliz ajan Le Mesurier'in eşi konuştu: Nedeni entrikalar değil çünkü...

İngiliz eski istihbarat subayı James Le Mesurier'in 2019'da İstanbul'da ölü bulunması ile ilgili eşi Emma Winberg, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Winberg, eşinin uluslararası bir entrikaya kurban gitmediğini belirterek kurduğu vakfa işaret etti.

İngiliz Daily Mail gazetesi, 2019 yılında İstanbul Tophane'deki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden İngiliz eski istihbarat subayı James Le Mesurier'in esrarengiz ölümünün peşine düştü.

HOLLANDALI MUHASEBECİYİ SUÇLADI

Daily Mail'e konuşan Le Mesurier'in (48) eşi Emma Winberg, Beyaz Baretlileri finanse eden ve Le Mesurier'in başında bulunduğu 'Mayday Rescue' adlı vakfın finansal çalkantılarına işaret etti. Winberg, Le Mesurier'in ölümüyle ilgili olarak, vakfın başına geçmek isteyen Hollandalı muhasebeci Johan Eleveld'i suçladı.

BASKI İLE KARŞILAŞINCA...

Winberg göre, Le Mesurier Mayday'i genişletirken, kağıt işlerini ihmal etti ve vakfın muhasebecisi Elevend'ın baskısıyla karşılaştı. Elevend, Mayday Rescue'daki kötüleşen finansal durumla ilgili Le Mesurier'e baskı yapmaya başladı. Bu da Le Mesurier'i çaresizliğe sürükledi.

Suriye'nin güneyinde 'Sihirli Halı' adlı Beyaz Baretliler'in bir kurtarma operasyonu için kayıtsız bir şekilde vakıftan 50 bin dolar alan Le Mesurier, hesaptaki açığı kapamak için sahte fatura düzenleme riskini dahi aldı. Winberg'e göre, eşini ölüme sürükleyen şey uluslararası entrikalar değil; vakfın parasal sorunları oldu.

basliksiz-1.jpgBalkondan atladığı ya da atıldığı henüz netlik kazanmayan Le Mesurier'in ölümü sırasında, eşi Emma Hedvig Christina Winber'in evde olduğu anlaşılmıştı.

VAKIF İFLASINI AÇIKLADI

Mesurier, 2014 yılında amacını 'çatışma ve doğal afet bölgelerinde acil yardım müdahalesi' olarak tanımlayan Mayday Rescue Vakfı'nı kurdu. Suriye projeleri için de 2015'te İstanbul'da ofis açtı.

Le Mesurier, Suriye'deki sivil savunma hizmetlerine yaptığı katkılar nedeniyle 2016'da İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'ten 'şövalyelik' unvanı aldı. Vakıf, Ağustos ayında iflasını açıkladı. Mesurier'nin Suriye'de muhaliflere desteğinden ötürü de hedef alınmış olabileceği de gündeme gelmişti.

NE OLMUŞTU?

İngiliz eski istihbarat subayı James Le Mesurier, 11 Kasım 2019'da Karaköy'deki evinin bahçesinde ölü bulunmuştu.

Balkondan atladığı ya da atıldığı henüz netlik kazanmayan Le Mesurier'in ölümü sırasında, eşi Emma Hedvig Christina Winber'in evde olduğu anlaşılmıştı.

Eşinin öldüğünü polislerden öğrenen Winber, olay sırasında uyuduğunu beyan etmişti

Winber, eşinin bir süredir bunalımda olduğunu ve antidepresan ilaçlar aldığını, kendisinin de o gün uyumak için eşinin uyku ilaçlarından içtiğini belirtmişti.

Bir süre yurtdışına çıkma yasağı konulan Winber, daha sonra İngiltere'ye geri dönmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN