İngiliz bilim insanlarından koronavirüs aşısı konusunda önemli adım

İngiliz bilim insanlarından koronavirüs aşısı konusunda önemli adım

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 491 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını için İngiliz bilim insanları aşı konusunda önemli bir gelişmeye imza attı.

İngiltere'de koronavirüs aşısı için araştırma yapan biliminsanları, normal gelişme zamanını "iki ila üç yıldan 14 güne" indirerek aşı konusunda önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Sky News'un haberine göre, Imperial College London'da mukosal enfeksiyon ve bağışıklık bölüm başkanı Profesör Dr. Robin Shattock, aşıyı gelecek hafta hayvanlar üzerinde deneme safhasında olduklarını ve yeterli fon sağlanırsa insanlar üzerindeki çalışmanın yaz döneminde gerçekleştirileceğini söyledi.

"BİRKAÇ AY İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ" 

Shattock, Sky News'a yaptığı açıklamada, "Geleneksel yaklaşımlar genellikle kliniğe geçmeden önce en azından iki ila üç yıl alıyor. Ve biz bunun yerine labratuarda 14 gün içinde bir aday üreteceğiz" dedi.

Shattock, gelecek hafta başında hayvan modellerinde deneyeceklerini, bu kısmı hızlı geçtiklerini, bir sonraki safhanın ise hayvanlar üzerindeki testten insanlar üzerindeki çalışmalara geçiş olacağını söyledi.

Shattock, "Ve yeterli fon ile bunu birkaç ay içinde gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN