İngiltere ve Fransa'dan Moderna'ya onay

İngiltere ve Fransa'dan Moderna'ya onay

Son dakika haberi... İngiltere ve Fransa ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın ürettiği koronavirüs aşısının kullanımını onayladı.

İngiltere, ABD'li Moderna'nın ürettiği koronavirüs aşısına acil kullanım onayı verdi. Britanya, Moderna'nın koronavirüs aşısına kullanım onayı vermesiyle birlikte toplam üç farklı aşıyı onaylamış oldu. Moderna'nın aşılarından toplam 17 milyon doz sipariş edildiği belirtildi. 

Britanya'da Pfizer ve BioNTech'in ve Oxford ve AstraZeneca'nın koronavirüs aşıları da onay almıştı. 

BİR ONAY DA FRANSA'DAN

İngiltere'nin ardından ABD'li Moderna'ya bir onay da Fransa'dan geldi. Fransa Yüksek Sağlık Kurumundan yapılan açıklamada, söz konusu aşının kullanımına onay verildiği, aşının Kovid-19'a karşı etkili olduğu ve 18 yaş ve üzeri kişilere uygulanabileceği belirtildi. 

Moderna'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısı, ülkede kullanımına izin verilen ikinci aşı oldu. Ülkede daha önce Pfizer/BioNTech'in Kovid-19 aşısı onaylanmıştı.

MODERNA'NIN RİSKLERİ VE YAN ETKİLERİ

Moderna’nın mRNA-173 etkin maddeli aşısı da BioNTech-Pfizer aşısına benzer bir genetik teknoloji ile üretildi. Üretici şirketin ve test yetkililerinin verilerine göre, aşı adayı klinik çalışmalar sırasında gönüllüler tarafından iyi tolere edildi.

Tipik aşı reaksiyonları hafif ve orta dereceli seyrederken, bağımsız denetleyici kurumun verdiği bilgilere göre, gönüllülerin yüzde 9,7'sinde bitkinlik meydana geldi. Moderna aşısında da aşının uygulandığı gönüllülerin çok az bir kısmında alerjik reaksiyonlar görüldü, çok çok az sayıda kişide ise yüz felci meydana geldi.

Ancak yan etkilerin mRNA'dan değil, mRNA'nın taşıyıcıları olarak görev yapan ve daha sonra vücut tarafından parçalanan lipit nanopartiküllerinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN