İngiltere erken seçime gidecek | Son dakika haberleri

İngiltere erken seçime gidecek | Son dakika haberleri

İngiltere Başbakanı Theresa May, kabine toplantısı sonrası sürpriz bir açıklama yaptı. Başbakan May, Brexit'in ardından ülkesinin 'kesinlik, istikrar ve güçlü liderliğe ihtiyacı olduğunu' söyleyerek bu nedenle erken seçim kararı aldığını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Theresa May bir açıklama yaparak erken seçime gidilme kararı aldığını açıkladı.

May, kabine toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek Brexit sürecinde parlamentoda birlik görmek istediğini belirtti ve 8 Haziran'da erken seçime gidilmesini istediiğini söyledi.

May, "Önümüzdeki yıllarda netlik ve istikrarı sağlamak için tek yolun erken seçime gitmek olduğu sonucuna ulaştım." ifadelerini kullandı.

Başbakan May'in Downing Street Numara 10'da yaptığı basın toplantısının ardından May'in sözcüsü de bir açıklama yaptı. May adına konuşan sözcü, bütün bakanların erken seçim kararını desteklediğini belirtirken, May'in Kraliçe Elizabeth ile de bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Başbakanlık sözcüsü açıklamasında erken seçim sürecinin Brexit takvimini etkilemeyeceğini ifade etti.

"GÜÇLÜ LİDERE İHTİYAÇ VAR"

Downing Street No:10'da beklenmedik bir açıklama yapan Başbakan May, Brexit'in (Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması) ardından ülkesinin 'kesinlik, istikrar ve güçlü liderliğe ihtiyacı olduğunu' söyleyerek bu nedenle erken seçim kararı aldığını duyurdu.

İngiltere daha önce 2020'de tamamlanması ön görülen Brexit sürecinden önce ülkede erken seçim yapılacağı yolundaki söylentileri sürekli reddediyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN