İngiltere Kraliçesi Elizabeth, AB'den ayrılmayı öngören tasarıyı onayladı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, AB'den ayrılmayı öngören tasarıyı onayladı

2016'da başlayan Brexit sürecinde sona yaklaşılıyor... Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in, İngiltere'nin AB'den ayrılmasını öngören yasa tasarısını onayladığı duyuruldu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Avrupa Birliği'nden çıkılmasını içeren tasarıyı onayladı.

Bununla birlikte İngiltere AB'ye yaklaşık 30 milyar sterlin ödeyecek, İngiltere'de yaşayan AB vatandaşlarının haklarını garanti altına alacak ve İrlanda Denizi'nde bir gümrük noktası oluşturulacak.

İngiltere, 2020 sonuna kadar devam edecek geçiş süreci boyunca ise Brüksel'in kurallarına tabi olmayı sürdürecek.

20-01/23/thumbs_b_c_191efe9e49839c0c70939767203df0af.jpgİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth

BREXİT SÜRECİ 2016'DA BAŞLADI

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı.

Eski Başbakan Theresa May liderliğindeki azınlık hükümeti, AB ile varılan Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirmeyi başaramamıştı. 29 Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit önce 31 Ekim'e, ardından da 31 Ocak 2020'ye ertelenmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN