İngiltere, Rusya tehdidine karşı Baltık ülkelerine asker gönderiyor

İngiltere, Rusya tehdidine karşı Baltık ülkelerine asker gönderiyor

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, ülkesinin olası Rus tehdidine karşı NATO üyesi Baltık ülkelerine asker göndereceğini açıkladı. Fallon, Türkiye'ye asker göndermeye de hazır olduklarını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jean Stoltenberg'in "Gerekirse Türkiye'ye asker göndeririz" açıklamasından sonra İngiltere de Baltık ülkelerine asker göndereceğini, Türkiye'ye de asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Fallon, "NATO'nun doğu kanadında bulunan Baltık ülkeleri ve Polonya gibi müttefiklerimize destek için böyle bir karar aldık" dedi.

Esad'ı desteklemeye son verme çağrısı

Kararın, Rusya'nın olası provokasyon ve saldırılarına karşı alındığını belirten Fallon, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği saldırılarla ilgili de "Rusya halihazırda çok ciddi olan bir durumu daha da tehlikeli hale getirmektedir. Bugünkü toplantıyla bu krizin, özellikle de hava güvenliği çerçevesinde şiddetini azaltmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Rusya'ya Esed rejimini desteklemeye son vermesi çağrısında bulunduklarını kaydeden Fallon, Suriye'nin komşularına, özellikle de Türkiye'ye daha fazla destek vereceklerini belirtti.

Türkiye'ye de asker göndeririz

Bu arada, İngiliz Sky haber kanalı, NATO'nun Rusya'nın Suriye'de artan aktivitelerine karşı Türkiye'ye asker göndermeye hazır olduğunu bildirdi. İngiliz yayın kurumu BBC de NATO savunma bakanlarının bugün Rusya'nın Suriye'de artan askeri aktivitelerini değerlendireceğini belirterek "NATO üyelerinin bugün Türkiye ile dayanışma mesajı vermesi bekleniyor" ifadesini kullandı.

LONDRA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN