İngiltere Sağlık Bakanı'ndan korkutan uyarı: Yüz binlerce can kaybıyla sonuçlanabilir

İngiltere Sağlık Bakanı'ndan korkutan uyarı: Yüz binlerce can kaybıyla sonuçlanabilir

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, Avam Kamarası’nda koronavirüsle (corona virüs) mücadele kapsamında yaptığı açıklamada, “Yüz binlerce ölümün, kimsenin ödemesi gereken bir bedel olmadığını düşünüyorum” dedi.

İngiltere’de koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yeni uygulanmaya başlanan kısıtlamaların kaldırılmasını isteyen milletvekillerine hitap eden İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Yüz binlerce ölümün, kimsenin ödemesi gereken bir bedel olmadığını düşünüyorum. Başkalarına zarar vermemek kaydıyla bireysel sorumluluğa ve özgürlüğün desteklenmesine inanıyorum” ifadeleriyle uyarıda bulundu. 

İngiltere’de bar ve restoranların, koronavirüsle mücadele kapsamında 22:00’den sonra kapatılma kararı ve getirilen diğer kısıtlamaların ardından, Avam Kamarası’ndaki bazı milletvekilleri kısıtlamalara karşı çıkmıştı. 

İKİ ÜLKEYE KARANTİNA KARARI 

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara Cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurmuştu. 

 “TÜRKİYE’YLE İLGİLİ RİSK DEĞERLENDİRMEMİZİ GÜNCELLEDİK”

Shapps sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik.”


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN