İngiltere'de bu kez de ölümler rekor kırdı

İngiltere'de bu kez de ölümler rekor kırdı

İngiltere'de son 24 saatte koronavirüs kaynaklı 981 ölüm gerçekleşti. Bu verilerle birlikte ülkede ‘nisandan beri en yüksek günlük can kaybı sayısı’ kayıtlara geçti.

İngiltere Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, günlük vaka sayısı düne göre yaklaşık 3 bin düşerek 50 bin 23 oldu. Can kaybı ise artmaya devam ederek 981'e ulaştı ve böylece "24 Nisan'dan beri en yüksek ölüm sayısı" kaydedildi. Toplam can kaybı ise 72 bin 548'e çıktı.   

İngiliz basını, can kayıplarının bu kadar fazla artmasında Noel tatili döneminde rapor edilemeyen sayıların şimdi işlenmesinden kaynaklanmış olabileceğini yazdı.  

KATI KISITLAMALARA YENİLERİ EKLENDİ 

Sağlık Bakanı Matt Hancock, ilk olarak İngiltere'de görülen koronavirüsün daha hızlı buluşan bir türünün tüm ülkeye yayıldığını ve vakaların "hızla ikiye katlandığını" belirtti.  

Hancock, virüsün yayılmasını sınırlamak için katı kısıtlamaların uygulandığı yerlere yenilerin eklenmesine karar verildiğini de açıkladı.  

ADI KONULMAMIŞ KARANTİNA  

Böylece İngiltere halkının yüzde 78'ini oluşturan yaklaşık 44 milyon kişi, ülkedeki en sıkı önlemleri içeren "4. aşama" kısıtlamalar altına alınmış oldu.  

"Adı konulmamış karantina" olarak değerlendirilen 4. aşama kısıtlamalar, temel ürünlerin satılmadığı tüm ticari işletmelerin kapatılması, restoranların sadece paket servisi yapması, gerekli olmadıkça şehirler arası seyahat edilememesi ve tüm spor müsabakaların seyircisiz oynanmasını içeriyor. 

HASTANELER ÇADIR KURMAYI PLANLIYOR

İngiliz Tabipler Birliğinden Simon Walsh, Londra ve ülkenin güneydoğusundaki birçok hastanenin çok yoğun çalıştığını söyledi.  

Hastanelerin kriz toplantıları yapıp, izin günlerinde personelden mümkünse işe gelmelerini istediklerini belirten Walsh, "Pek çok acil servisin dışında ambulans kuyrukları oluşuyor. Hastalar, müdahale edilene kadar saatlerce ambulanslarda bekliyor çünkü onları koyacak yer yok" ifadesini kullandı. 

Walsh, tüm acil servislerin aşırı hasta artışıyla başa çıkmak için bir planı olduğunu vurgulayarak, "Hastaneler, büyük olaylarda görebileceğiniz türden çadırları kurmayı bile düşünüyor. Bu planlar, çadırların genellikle hasta sınıflandırılmasının yapılacağı bir alan olarak kullanılmasını içeriyor. Çünkü acil servislerde bir seferde gelen çok sayıda hasta için yer yok" diye konuştu. 

DÜN DE VAKALAR REKOR KIRDI

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre vaka sayısı dün, bir önceki güne oranla yaklaşık yüzde 20 artarak 53 bin 135 olmuştu. Can kaybının 414 arttığı ülkede ölü sayısı 71 bin 567'ye yükselmişti.  

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE SON DURUM 

Avrupa’da en yüksek vakaların görüldüğü ülkelerden biri olan İtalya’da son 24 saatte 16 bin 202 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, 575 kişinin ise yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 83 bin 689’a yükseldi. 

Mutant koronavirüs sonrası İngiltere ile tüm ulaşımı geçici süre askıya alan Fransa’da ise son 24 saatte 26 bin 457 kişide virüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 600 bin 498’e ulaştı. 

İspanya’da da 24 saatte 15 bin 58 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 1 milyon 921 bin 115’e ulaştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN